Hlavní obsah

Základní umělecká škola v Písku slavnostně otevřela novou budovu

Novinky, Andrea Procházková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek 29. srpna byla slavnostně otevřena nová budova Základní umělecké školy v Písku - zatím pouze pro pozvané hosty.

Foto: Andrea Procházková

Soubor Parkánek při ZUŠ v Písku

Článek

Slavnostní události se zúčastnili mimo jiné hejtman Jihočeského kraje Jiří Zimola, bývalá radní Jihočeského kraje Jana Krejsová, první náměstkyně hejtmana Ivana Stráská, starosta Písku Ondřej Veselý či režisér Zdeněk Troška. O hudební produkci se postaral soubor Parkánek působící při ZUŠ v Písku.

Všichni pozvaní hosté se významně podíleli na rekonstrukci budovy, do níž se ZUŠ přestěhovala a ve které již v pondělí 1. září přivítají pedagogové své žáky. Přestavba školy stála podle slov ředitelky ZUŠ O. Ševčíka v Písku Jindřišky Kudrlové 19 milionů Kč a neobešla by se bez značné podpory města, kraje a sponzorů. 

Ve škole je vybudováno kvalitní nahrávací studio a je zde vystavěný krásný taneční sál, díky němuž se v ZUŠ otevře nový, čtvrtý obor, a to taneční, do kterého se již žáci mohou hlásit. 

Podle slov starosty Písku Ondřeje Veselého se lidé nemusejí obávat, že z historického domu U Koulí, kde škola doposud sídlila, vymizí kultura. Město chce umění v těchto prostorách nechat i nadále žít. 

Reklama

Výběr článků

Načítám