Hlavní obsah

Zájemci si mohou o víkendu vyzkoušet trasu Festivalového půlmaratonu

Novinky, Kateřina Martykánová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zkušební běh po okruhu Festivalového půlmaratonu se uskuteční v neděli 24. dubna ve Zlíně. Startuje na náměstí Míru v 10:30 hodin a zúčastní se ho i držitel nejlepšího maratonského času ve Zlínském kraji - Vlastimil Bukovjan.

Foto: Běhy Zlín

ilustrační foto

Článek

Trasu historicky prvního městského půlmaratonu, který připravili organizátoři Zlín Film Festivalu společně s Běhy Zlín, si nanečisto mohou zkusit běžci přímo na jednom jeho okruhu o délce deseti a půl kilometru.

Festivalový půlmaraton proběhne v sobotu 28. května jako jedna z doprovodných aktivit Zlín Film Festivalu. A podle velkého zájmu přihlášených půjde o významnou sportovní událost v regionu.

„Už více než měsíc před startem půlmaratonu máme zaregistrováno přes 700 běžců,” uvádí vedoucí produkce ZFF Aleš Zábojník a doplňuje: „Kdo se tedy chce aktivně zúčastnit a užít si běh v atmosféře festivalového Zlína, neměl by s přihlášením dlouho otálet. Počet startujících je totiž omezený na 1000 závodníků.”

V ceně startovného je kvalitní funkční tričko Klimatex a vstup na vybraný koncert ve festivalové Open Air zóně. Všichni běžci si navíc odnesou památku v podobě speciální medaile – pro ženy bude vyrobena ze skla, pro muže z mosazi. Pro nejúspěšnější běžce je potom kromě finanční odměny připravena i originální medaile z dílny sochaře Radima Hankeho.

Závod na 21 km, 10,5 km a štafet 4 x 5 km startuje 28. května v 16:00 hodin z náměstí Míru. Trasa půlmaratonu povede potom přes Benešovo nábřeží, Podvesnou na Čepkov, Rybníky přes bývalý Baťovský areál zpět na náměstí Míru. „Rádi bychom již nyní upozornili motoristy, že na této trase se v době mezi 16:00 až 19:00 vyskytnou dopravní omezení a požádali je o trpělivost,“ uvedl spolupořadatel závodu Bohuslav Komín z organizace Běhy Zlín.

Součástí akce bude i festivalový rodinný běh na 1400 m, který startuje ve 14:00 hodin, a mohou se jej zúčastnit dospělí s dětmi i junioři. Tento běh je ohlédnutím do historie, konkrétně do roku 1941. Na trati se tehdy mezi baťovými atlety objevil i tehdy neznámý Emil Zátopek, který sice v závodě doběhl o tři vteřiny druhý, ale tato „osudová prohra“ odstartovala jeho úspěšnou běžeckou kariéru.

„Startérem závodu bude Milan Krupička, člen festivalového štábu a syn vítěze závodu, prvního přemožitele Emila Zátopka, který vlastně sehrál klíčovou roli u zrodu pozdější sportovní legendy,“ dodal Aleš Zábojník.    

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám