Hlavní obsah

Zájemci o výstavy s betlémy a patchworkem mají v Poličce poslední příležitost

Novinky, Alena Zavoralová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V druhém lednovém týdnu mají zájemci poslední možnost navštívit některou z kouzelných vánočních výstav, které se nacházejí ve výstavních sálech Centra Bohuslava Martinů v Poličce. Výstavy Já bych rád k Betlému či Advent s vůní patchworku v neděli 13. ledna končí.

Foto: Alena Jandlová
Článek

Obě výstavy se setkaly s velkým úspěchem. Nenechalo si je ujít na desítky spokojených návštěvníků, kteří v čase předvánočním na výstavách mohli nalézt inspiraci a o vánočním čase vůni vánoc a vánočních tradic.

V čase povánočním a novoročním se mohou stát výstavy nejen místem, kde jistě návštěvníci vzpomenou na loňské Vánoce, ale také místem, kde spolu se svými blízkými zažijí spoustu zábavy a dozví se mnoho zajímavých informací.

K vidění je toho opravdu hodně. Betlémy z různých materiálů, jako je například dřevo, keramika, sklo, papír, látka… Aranžovaná scéna z venkovského prostředí, kde se zastavil čas a návštěvník tak může přihlížet předvánočním přípravám paní domu nebo nahlédnout pod ruce šikovného řezbáře, který právě vyřezává betlém.

Druhá výstava zasvětí návštěvníka do tajemství patchworku a nabídneme mu průřez tvorbou spolku Litomyšl a Polička, která obsahuje nejenom tradiční patchwork, ale i novější techniky.

Vystaveny jsou quilty, které se v září tohoto roku zúčastnily mezinárodní výstavy patchworku ve Francii, a také quilty, které získaly ocenění na mezinárodní výstavě v Praze v předchozích letech. Zajímavostí výstavy je ukázka různých technik šití. Na ty si návštěvník může sáhnout a podrobně prostudovat tajemství, které u hotového quiltu zůstane skryto.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám