Hlavní obsah

Žáci ze ZŠ Hamry nad Sázavou zakončili školní rok turnajem ve stolním hokeji

Novinky, Tomáš Vítámvás

Ve čtvrtek 20. června uspořádalo Regionální sdružení mládeže pro stolní hokej a stolní kopanou Vysočina ve spolupráci se ZŠ Hamry nad Sázavou v tělocvičně školy turnaj Českého poháru ve stolním hokeji-šprtci.

Foto: Tomáš Vítámvás

Turnaj ČP Expres - Hamry nad Sázavou

Článek

Turnaje se účastnilo celkem 13 dětí základní školy, pro které to bylo zároveň finále jejich půlročního snažení. Během uplynulých měsíců trénovaly v rámci školní družiny, aby mohli bojovat o titul nejlepšího hráče školy ve šprtci. O tento titul se na ZŠ Hamry nad Sázavou hraje již od roku 2013.

V tomto školním roce vše odstartovalo březnovým turnajem, kterého se zúčastnilo celkem 13 dětí. Turnaj se hrál švýcarským systémem, kdy jsou spolu v jednotlivých kolech losování hráči se stejným bodovým ziskem. Nejlepším hráčem turnaje byl Václav Pečínka.

V květnu si děti mohly vyzkoušet jiný turnajový systém – tenisový pavouk s dohrávkami. To znamenalo, že hráč, který prohrál, se již nemohl stát celkovým vítězem a hrál pouze o konečné umístění. Nejlépe si s nástrahami tohoto turnaje v konkurenci dalších 10 soupeřů poradil opět Václav Pečínka.

20. června se hrálo opět švýcarským systémem, který proti sobě staví hráče se stejným bodovým ziskem. Děti ze ZŠ Hamry nad Sázavou se tak spravedlivým systémem utkaly o titul nejlepšího hráče školy. Zároveň byl tento turnaj oficiálně vyhlášen jako turnaj Českého poháru, kategorie Expres. Proto byly připraveny také ceny pro tři nejlepší hráče dne.

Výsledky:

1. Ondřej Vlasák, 2. Václav Pečínka, 3. Ondřej Valenta

Vítězem Školního poháru pro rok 2019 se stal Václav Pečínka

Další informace naleznete na webových stránkách: https://stolni-hokej0.webnode.cz/ nebo na http://bhlzdar.billiardhockey.cz/ případně na http://www.billiard-hockey.cz/

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám