Hlavní obsah

Žáci Základní školy Příbram-Březové Hory jsou mistry ČR v přespolním běhu

Novinky, Tomáš Vašíček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již několik let funguje v Základní škole Příbram-Březové Hory, v rámci tělesné výchovy, speciální příprava žáků v přespolním běhu. V pátek 18. října proběhlo v Hradci Králové republikové finále Mistrovství České republiky družstev žáků v přespolním běhu, které se podařilo zástupcům Příbrami vyhrát.

Článek

V září a říjnu probíhaly po celé České republice kvalifikační závody školního žactva v soutěžích družstev v přespolním běhu. Kategorie žáků 2. stupně základních škol narozených po roce 2000 měla možnost postupu až na mistrovství ČR družstev do Hradce Králové.

Této možnosti beze zbytku využili žáci 7. a 8. ročníku ZŠ Příbram-Březové Hory, kteří po suverénním vítězství v okresním kole na Novém rybníku, kde zvítězili v konkurenci 16 škol okresu Příbram, postoupili do finále Středočeského kraje v Kolíně. I zde nedali soupeřům z celého kraje šanci a v konkurenci 10 škol lehce zvítězili, s náskokem více než 40 bodů nad druhou Kutnou Horu.

Díky svým výsledkům se žáci z Příbrami kvalifikovali na mistrovství ČR do Hradce Králové. Tam se vypravili i díky obětavosti svého trenéra a učitele tělesné výchovy Josefa Strejce s očekáváním dobrého výsledku a vírou ve vlastní schopnosti. Pro nemoc nemohl odcestovat jasně nejlepší vytrvalec Petra Janota. I bez něho však dosáhli žáci školy na republikovém klání za účasti 12 nejlepších škol z celé ČR fantastického úspěchu a opět jednoznačně zvítězili.

Jedná se o skvělý úspěch, který potvrzuje výbornou fyzickou přípravu z fotbalových tréninků i vhodnou speciální přípravu v rámci hodin tělesné výchovy.

Mezi pěti nejlepšími školami v republice se dále umístily: ZŠ Englišova z Opavy, ZŠ Chrudim, ZŠ Uherské Hradiště a ZŠ Arbesova, Jablonec n. Nisou.

Reklama

Výběr článků

Načítám