Hlavní obsah

Žáci z Horšovského Týna se radovali z vítězství v soutěži s regionální potravinou

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Druhý ročník plzeňského gurmánského svátku Apetit festival přinesl v letošním roce soutěž pro střední školy s názvem Vaříme s regionální potravinou Plzeňského kraje. Finálové kolo se uskutečnilo v sobotu 19. května, díla studentů hodnotil také Zdeněk Pohlreich

Foto: KÚ Plzeňského kraje

Cílem soutěže "Vaříme s regionální potravinou Plzeňského kraje" bylo představit široké veřejnosti kulinářské umění žákovských kolektivů.

Článek

Soutěž Vaříme s regionální potravinou Plzeňského kraje byla určena středním školám na území Plzeňského kraje. Cílem bylo představit široké veřejnosti kulinářské umění žákovských kolektivů. Současně soutěž umožnila žákům vyzkoušet si vaření v praxi před očima stovek návštěvníků festivalu.

Soutěže se zúčastnilo celkem sedm škol, přičemž do finále se probojovaly celkem 3 týmy.

Žákovská díla ochutnávala a hodnotila pětičlenná porota, ve které zasedli radní Plzeňského kraje Miroslav Brabec, odborník na regionální potraviny a předseda Krajské agrární komory Plzeň Jaroslav Šíma, Executiv chef Angelo Hotel Pilsen Petr Cuřín a Jana Bradová z odboru školství na krajském úřadu. Žákovská díla hodnotil také Zdeněk Pohlreich.

Nakonec porota vítězem zvolila tým Střední odborné školy a středního odborného učiliště Horšovský Týn. Porota jej ocenila za profesionální přístup a originální pokrm.

Jako předkrm vítězové servírovali uzeného pstruha s koprovým dipem a opečeným rohlíkem, jako hlavní chod kachní prsa pečená na rozmarýnu s pivní omáčkou, se šťouchaným bramborem a opečenou zeleninou a sladkou tečku na závěr udělal tvarohový dortík s mátou a jablečným pyré.

Druhé místo obsadili žáci Hotelové školy Plzeň a třetí místo si odnesl tým Střední školy zemědělské a potravinářské z Klatov. 

Výběr článků

Načítám