Hlavní obsah

Žáci a studenti se mohou zapojit do soutěže o bezpečnosti na internetu

Novinky, Alena Lochmannová

Ještě do 31. října se mohou žáci a studenti škol v Karlovarském kraji ověřit své znalosti o bezpečném chování na internetu v rámci projektu Kraje pro bezpečný internet. Stačí vyplnit soutěžní kvíz a úspěšní řešitelé se mohou těšit na lákavé ceny.

Foto: KÚ Karlovarského kraje

Projekt je realizován pod záštitou Asociace krajů ČR a Národního centra kybernetické bezpečnosti.

Článek

Soutěžní kvíz je dostupný na www.KPBI.cz soutěžit je možné do 31. října.

„Do čtvrtého ročníku projektu se zapojily všechny kraje včetně Karlovarského. Žáci základních a středních škol by díky němu měli získat ještě víc informací o rizicích internetu a možnostech prevence nebezpečí v kyberprostoru. V soutěži navíc mohou vylosovaní výherci, kteří absolvují základní a nadstavbový Kvíz PLUS, získat xboxy, tablety, mobilní telefony a další ceny od partnerů projektu,” uvedl krajský radní Josef Janů.

Projekt zastřešuje sdružení NIC.CZ a společnosti Microsoft a GORDIC. Na soutěžní znalostní kvíz navazuje 9 e-learningových lekcí zaměřených na problematiku elektronické bezpečnosti, které mohou využívat i pedagogové při hodinách.

Projekt je realizován pod záštitou Asociace krajů ČR a Národního centra kybernetické bezpečnosti. V rámci projektu jsou kromě e-learningových kurzů pro žáky a studenty připraveny lekce pro učitele, rodiče a veřejnost, sociální pracovníky a policisty.

V loňském roce byly představeny videospoty pro seniory. Letos se také uskuteční prezenční semináře a budou k dispozici videospoty pro děti do nízkoprahových zařízení.

Reklama

Výběr článků

Načítám