Hlavní obsah

Záchranáři mají na Modravě nové výjezdové stanoviště

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nové výjezdové stanoviště Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje na Modravě bylo v pondělí 5. ledna slavnostně otevřeno.

Foto: KÚ Plzeňského kraje

Nové výjezdové stanoviště Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje na Modravě bylo v pondělí 5. ledna 2015 slavnostně otevřeno.

Článek

Výjezdová skupina s nepřetržitým 24hodinovým zdravotnickým provozem začalo obyvatelům a návštěvníkům Modravy sloužit od téhož dne.

Díky výstavbě nového výjezdového stanoviště na Modravě se rychlá zdravotnická pomoc obyvatelům této části Šumavy a také turistům dostane dříve.

„Výjezdová skupina ZZS PK je tvořena dvoučlennou nelékařskou výjezdovou skupinou ve složení záchranář / sestra a řidič. Tato výjezdová skupina bude mít k dispozici velké sanitní vozidlo. Lékař pro oblast Modravska bude dostupný v malém sanitním vozidle v tzv. rendez-vous systému z výjezdového stanoviště v Klatovech nebo ve velkém sanitním vozidle z výjezdového střediska v Sušici. Mám velkou radost z toho, že v oblasti Modravy bude zajištěna péče všeobecně dostupná, vysoce odborná, odpovídající standardním evropským postupům, racionálně využívající finanční zdroje. Veškerá snaha je zaměřena na spokojenost nemocných,” uvedl ředitel ZZS PK Roman Sviták.

Objekt v hodnotě 4 milióny korun nechala ze svého rozpočtu postavit obec Modrava. V souvislosti se stavbou nového objektu byla rekonstruována také hlavní křižovatka v Modravě, která umožňuje bezpečnou jízdu sanitního vozu.

Stavba nového stanoviště na Modravě je dvoupodlažní. Ve zděném přízemí jsou dva pokoje pro výjezdovou skupinu, společná kuchyň, předsíň a toalety. Dále pak prostorná garáž pro jedno sanitní vozidlo, sklad a kotelny pro dřevokotel a elektrokotel. Podkroví, které má charakter dřevostavby, je připraveno pro možné budoucí bydlení.

Celkové náklady ve výši 4 miliónů korun zahrnují provedení nového objektu, přípojek, nových zpevněných ploch a terénních úprav kolem objektu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám