Hlavní obsah

Zábřežský orchestr startuje tradiční šňůru adventních koncertů

Novinky, Petra Kucinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jako každým rokem, i letos bude Dechový orchestr ze Zábřehu prosincové víkendy trávit koncertováním po regionu. Kdy a kde?

Foto: Petra Kucinová

Adventní koncert Dechový orchestr Zábřeh

Článek

Adventní koncerty startují už 24. listopadu v kulturním domě v Postřelmově. Víkend na to muzikanty čeká koncertování v kostelech v Damníkově a Tatenici. 8. prosince orchestr uslyšíte v kostele Nanebevzetí Panny Marie ve Štítech.

V menší sestavě pak s ohledem na omezené prostory hudebníci zahrají 15. prosince v Janoušově. Společně s dolnostudénskými dětmi o den později 16. prosince v Dolních Studénkách v kostele sv. Linharta. Adventní koncerty završí den na to v neděli koncertem v zábřežském "Bartoloměji" od 15 hodin.

Letos budou na koncertech hostovat zpěvačky Iva Svobodová a Eliška Bröcklová. Děvčata doplní zpívající bubeník Zdeněk Minář.

Zazní krásné adventní melodie, chorály, filmová muzika ale i tradiční koledy. Program se přitom v průběhu bude mírně měnit podle charakteru prostoru, v kterém bude těleso vystupovat.

„Těšit se můžete třeba na Stvoření světa od Jaroslava Šípa, které symbolizuje 7 dní, během nichž bůh stvořil svět,“ láká na koncerty dirigent Dechového orchestru Zábřeh Lubomír Vepřek.

Přesná místa a časy koncertů najdete na facebookové stránce orchestru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám