Hlavní obsah

Zábřežský orchestr oslaví 20 let

Novinky, Petra Kucinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 22. dubna 2017 oslaví zábřežský orchestr v Kulturním domě v Zábřeze své dvacáté výročí. Přípravy vrcholí, posluchači a příznivci orchestru se mají na co těšit.

Foto: Petra Kucinová

Dechový orchestr Zábřeh na zkoušce na výroční koncert ke svému 20. výročí, Zábřeh

Článek

Těleso s téměř osmdesáti muzikanty zahraje skladby napříč celou svou historií. „Pokusíme se posluchačům ukázat celou pestrou škálu hudby, kterou náš orchestr umí zahrát. Těšit se tak můžete na muzikálovou, filmovou hudbu ale i českou klasiku a sólové výstupy,“ zve na výroční koncert Lubomír Vepřek, dirigent úspěšného zábřežského tělesa.

„Spolu s námi za notové pulty usedne i několik bývalých hráčů, kteří jsou stále muzikantsky aktivní,“ zmínil Stanislav Jílek, jeden ze dvou hráčů, který v orchestru hraje od roku 1997. „Koncert jsme současně pojali jako příležitost, jak se potkat s bývalými spoluhráči a kamarády, kteří už od muziky upustili,“ doplnil s tím, že už nyní mají organizátoři potvrzenou účast mnoha z nich.

Na pár vybraných skladeb se u taktovky vystřídají dirigenti, kteří v historii s orchestrem spolupracovali. Někteří z nich si dokonce oddirigují skladby, které sami složili. Chybět nebudou skvělé zpěvácké výkony. Večerem bude provázet konferenciér Pavel Zubík starší, alias „tata orchestru“, který svým mluveným projevem orchestr již několik let doprovází.

Na slavnostní koncert k 20. výročí zábřežského orchestru bude navazovat vernisáž fotek, která shrne aktivity Dechového orchestru ZUŠ Zábřeh od jeho historie po současnost. Veřejnosti bude vystavena i po výročním koncertě v hale zábřežské ZUŠ.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám