Hlavní obsah

Zábřežský dechový orchestr získal Cenu Olomouckého kraje za přínos v oblasti kultury

Novinky, Petra Kucinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

„Cenu získává Dechový orchestr SEMPRE při ZUŠ Zábřeh...," zaznělo z mikrofonu 4. května v olomouckém Moravském divadle z úst Marka Ebena, který letos již podesáté moderoval slavnostní událost k předávání Cen Olomouckého kraje za přínos v oblasti kultury.

Foto: Petra Kucinová

Zábřežský dechový orchestr na předávání cen Olomouckého kraje za přínos v oblasti kultury

Článek

Zábřežský orchestr zde získal ocenění za výjimečný počin roku v oblasti hudby. Toto ocenění bylo hudebníkům uděleno zejména za jejich účast na mezinárodním uměleckém festivale SBIAF v Šanghaji, kde v říjnu hrdě reprezentovali nejen svůj region, kraj, ale i celou republiku.

Cenu z rukou Heleny Vondráčkové převzali pozounista Radim Sršeň a dirigent Lubomír Vepřek, kteří společně poděkovali za její udělení. Kromě Heleny během večera vystoupily i další hvězdy, jako je Ondřej Vetchý nebo pěvec Jiří Přibyl.

"Cena, kterou jsme od Olomouckého kraje dostali, je pro nás sladkou tečkou za dlouho připravovanou cestou do Šanghaje. Dovolte mi, abych ještě jednou za nás všechny poděkoval Olomouckému kraji, městu Zábřeh, zábřežské ZUŠ, našim skvělým sponzorům a rodičům, bez kterých by se nám nikdy nic podobného nepodařilo zrealizovat," uzavřel příjemný večer dirigent orchestru Lubomír Vepřek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám