Hlavní obsah

Zábřeh chystá koncert filmové hudby pod širým nebem

Novinky, Petra Kucinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 9. června večer zazní Zábřehem a jeho ulicemi filmová hudba. Pod širým nebem v rámci akce Notování Zábřehem vystoupí nejen místní orchestr se svou velkolepou premiérou filmové hudby se sborem a videoprojekcí, ale i další zajímaví umělci.

Foto: Petra Kucinová

Notování Zábřehem

Článek

V rámci open air akce Notování Zábřehem, kterou pořádá Dechový orchestr Zábřeh ve spolupráci s městem Zábřeh, je připraven našlapaný program. Od 15 hodin se mohou posluchači na Masarykově náměstí v Zábřeze těšit na devítku uměleckých těles - Smyčcový orchestr Zábřeh, Mladá krev Olomouc, Junior Big Band ZUŠ Zábřeh, Dechový orchestr ZUŠ Vl. Ambrose Prostějov, pěvecké sbory TapTýda Loučná nad Desnou a Oculos Meos Šumperk. Na podiu se přitom vystřídá na dvě stovky umělců.

Jako zlatý hřeb večera organizátoři chystají Koncert filmové hudby se sólisty, sborem a tematickou videoprojekcí, který odstartuje za světla (v 8 hodin večer) a skončí za tmy - což zážitek diváků ještě umocní. Zazní legendární melodie z filmů jako je Jurský park, Starwars, James Bond, Vinnetou, Fantomas, Tři oříšky pro Popelku a spousta dalších. Filmovou hudbu dokreslí tematické záběry z filmů.  

„Zejména večerní koncert, který do Zábřeha přinášíme, bude po všech stránkách nevšedním zážitkem. Akce tohoto typu totiž zatím nikde v okolí doposud pořádaná nebyla. Věřím tedy, že se všichni máme na co těšit,” sdělil Pavel Zubík ml., jeden z organizátorů.

Hlavní program akce Notování Zábřehem se odehraje na Masarykově náměstní v Zábřehu. V mezičase od 19 hodin pak na příjemných teráskách kaváren „horního náměstí“ – Café Carré a Levandulové kavárny, kde zahraje Fluguit a The Shookies. Vstup je po celý den volný. Akce se koná za podpory Olomouckého kraje a města Zábřeh.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám