Hlavní obsah

Zaběhni s přáteli půlmaraton a přispěj na léčbu vážně nemocných dětí

Novinky, Tomáš Kopečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 26. května se v jihomoravské Jedovnici koná charitativní štafetový běh VolšoHEC RUN 2018. Ať už jste rekreační běžec, profesionál nebo jen fanoušek tohoto sportu, přijďte si protáhnout těla, zdolat s přáteli půlmaraton a zároveň pomoci dobré věci.

Foto: Život dětem, o. p. s.
Článek

Celý výtěžek z akce totiž poputuje na konto organizace Život dětem, která pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám. Registrovat se můžete už nyní na stránkách www.volsohec.cz.

„Spolupráce s VolšoHEC RUN je další z řady krásných akcí, které jsme se stali součástí. Zájem o běhání v Česku v posledních letech strmě stoupá, proto věříme, že si na tento štafetový půlmaraton lidé najdou cestu. Peníze ze startovného pomohou dvěma čtyřletým dětem z Brna, malé Lucince, která trpí spinální muskulární atrofií. Pak je to Lukášek, kterého zase trápí encefalopatie, idiopatická epilepsie a centrální hypotonický syndrom. Obě děti jsou zcela závislé na pomoci svých rodičů,“ uvedla ředitelka neziskové organizace Život dětem Maria Křepelková.

Dodala, že vybraný obnos ze závodu vynaloží na úhradu speciálních léčebných programů, které dětem v jejich léčbě velmi pomáhají a které by ideálně měly absolvovat dvakrát ročně. Nicméně jejich cena se pohybuje okolo 40-50 tisíc Kč, což je pro jednotlivé rodiny velice nákladné, protože je musí hradit samy. Zdravotní pojišťovny u nás na ně totiž nepřispívají.

Kdo by chtěl nemocné děti podpořit, není nic jednoduššího než se už teď přihlásit na závod přímo na stránkách VolčoHEC RUN. Závod bude probíhat formou štafetovému půlmaratonu (4x 5,2785 km), konat se bude v Jedovnici v Jihomoravském kraji a konkrétně se poběží okolo rybníku Olšovec. Startovné je 350 Kč na osobu, tedy 1 400 Kč za celou štafetu.

Kromě hlavního závodu je připravena i nesoutěžní jízda na koloběžce, dětské běhy a zábavné odpoledne pro celou rodinu. Závod přijde podpořit také fotbalista Petr Švancara a další známé sportovní osobnosti.

Život dětem je obecně prospěšná společnost, která existuje od roku 2000. Jejím posláním je pomoc nemocným, handicapovaným a opuštěným dětem v rámci celé České republiky, které se ocitnou v obtížné životní situaci a potřebují odbornou pomoc a podporu svého okolí. Mezi nejznámější projekty patří sbírky Srdíčkové dny a Srdce dětem. 

Reklama

Výběr článků

Načítám