Hlavní obsah

Za vůní a krásami Provence lze opět vyrazit do Vráže

Novinky, Petr Hejna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Téma této oblasti jihu Francie nabídl program lázní Vráž již letos v květnu, a to v rámci filmových besed s cestovatelským zaměřením. Na počátku listopadu pak došlo potřetí na domácí Šumavu, vyhlášené končiny provensálské se vracejí poprvé.

Foto: Petr Hejna

opatství Sénangue

Článek

Jako vždy se jedná o akci, které je přístupná nejen hostům lázní, provozovaných v zámečku ve Vráži u Písku, ale i zájemcům s lázeňským pobytem nikterak nespojených. Místo je snadno dostupné z Písku jak automobilem, tak vlakem, který má nedaleko zastávku. Sám zámeček má svoji historii, okolní park je příjemný na posezení pochopitelně v době bující vegetace a příznivějších klimatických podmínek.

Zejména lázeňští klienti oceňují možnost seznamovat se s různými končinami naší vlasti i dálnějších končin, jelikož mnozí z nich jsou pohybově omezeni a právě v lázních nacházejí klid a péči, potřebné pro jejich zdravotní problémy. Velkoplošná projekce jim tak přiblíží místa, které mohou sami znát z dřívějších cest, nebo naopak zavést do lokalit, kam se nedostane běžně jen tak každý. Návštěvníci předchozích projekcí tak mohli být účastníky afrického safari v národních parcích Keni, nebo nahlédnout zblízka pod hladinu Rudého moře.

V nastávajícím sychravém podzimu s prvními signály blížící se zimy dozajista ohlédnutí za sluncem prohřátými levandulovými lány bude příjemným zážitkem, stejně jako seznámení s památkami jako jse například město Avignon, horské vesnice Gordes, Lacoste nebo Moustiers Sainte Marie.

Nebude chybět nad nejnavštěvovanější hrad Les Baux de Provence, stroze gotický Tarascon, světovým dědictvím UNESCO chráněné památky ruiny komplexu kláštera Mountmajour a akvadukt Pont du Gard, stovky plameňáků v deltě Rhôny v oblasti Camargue i spousta dalších působivých míst.

Beseda proběhne ve středu 22. listopadu, jako vždy se koná v jídelně zámku lázní Vráž, začátek v 19:30 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám