Hlavní obsah

Za volant usedla se třemi promile, bourala a skončila na záchytce

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už druhý den mají plné ruce práce pardubičtí policisté. Jen v pondělí 10. prosince řidiči v regionu oznámili 14 nehod. Naštěstí se obešly bez zranění, se škodou 838 tisíc. Mezi původni dopravních nehod vyhmátli dámu, která se do osobáku nasoukala se třemi promile alkoholu v dechu. Skončila na záchytce.

Foto: Leona Roháčková

Ilustrační foto

Článek

Krátce před pátou hodinou odpoledne došlo k nehodě na nadjezdu u Doubravic. „Sedmapadesátiletá řidička osobního vozidla Dacia Sandero vyjela mimo silnici na travnatou plochu. Přejela do protisměru k městské části Ohrazenice, kde vůz narazil do svodidel,“ popsala událost pardubické policejní mluvčí Eva Maturová.

Při dechové zkoušce jí policisté naměřili přes 3 promile alkoholu v dechu. Žena skončila na záchytce, policisté s ní pravděpodobně dnes zahájí úkony pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

„Od začátku letošního roku do včerejší půlnoci jsme šetřili 84 dopravních nehod, kdy jeden z řidičů byl pod vlivem alkoholu. Určitě to není malé číslo a každý kdo usedá za volant, by si měl uvědomit, že za takového stavu neohrožuje jen sebe a své blízké, kteří s ním cestují, ale i ostatní účastníky silničního provozu,“ dodala Maturová.

Reklama

Výběr článků

Načítám