Hlavní obsah

Za týrání přítelkyně skončil za mřížemi

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z několika závažných trestných činů je obviněný pětadvacetiletý mladík z Orlickoústecka. V úterý si z rukou policejního komisaře převzal usnesení o zahájení trestního stíhání kvůli týrání a vydírání o dva roky mladší přítelkyně. Ženu dlouhodobě šikanoval už od loňského roku, hrozí mu až čtyřleté vězení.

Foto: Leona Roháčková

Ilustrační foto

Článek

"Mladíkovi je kladeno za vinu, že psychicky a fyzicky týral v několika případech svou o dva roky mladší přítelkyni, se kterou sdílel domácnost. Měl jí bít otevřenou rukou i pěstí do obličeje, kopat do různých částí těla a jinými způsoby trápit a trýznit," popsala jednání agresora policejní mluvčí Iveta Lehká.

Zranění dívky si dokonce v jednom případě vyžádalo i hospitalizaci v nemocnici. Navíc mladík údajně dívce a její rodině vyhrožoval i fyzickou likvidací. Policisté podali státnímu zástupci podnět na návrh vzetí mladého muže do vazby, který soudce akceptoval.

"Obviněný byl ve středu policisty z oddělení hlídkové služby eskortován do vazební věznice. Pokud se u soudu prokáže jeho vina, hrozí mu trest odnětí svobody v délce od šesti měsíců až na čtyři léta," dodala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám