Hlavní obsah

Za rozdílný názor na fotbalové utkání dostal ránu pěstí i PET lahví

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Že i rozdílný fotbalový názor může přerůst v hádku a následně ve rvačku, se v sobotu 16. dubna ve večerních hodinách přesvědčili v Plzni v Radčické ulici.

Foto: Alena Oudová

Za rozdílný fotbalový názor napadl osmadvacetiletý cizinec svého krajana. Policisté nyní prošetřují okolnosti napadení.

Článek

Osmadvacetiletý cizinec se zde dostal v sobotu 16. dubna ve večerních hodinách do názorové rozepře se svým šestatřicetiletým krajanem. Tématem neshody se stalo fotbalové utkání. Zpočátku nevinná strkanice však přerostla v napadení šestatřicetiletého muže mladším z dvojice.

Mladík udeřil svého krajana několikrát pěstí do obličeje a hodil po něm plastovou lahev. Po příjezdu policistů na místo výtržnosti byl napadený muž již v péči lékaře. Z jeho dechu byl patrný zápach alkoholu. Muž byl následně převezen k ošetření do nemocnice.

"Policisté se okamžitě spojili s oznamovatelem, který jim řekl, co se stalo a přidal i popis útočníka. Muži zákona začali okamžitě pátrat v okolí a o chvíli později uviděli osobu, která popisu odpovídala. Vyzvali ji k prokázání totožnosti. Podle předložených dokladů zjistili, že jde právě o osmadvacetiletého cizince," uvedla tisková mluvčí plzeňských policistů Simona Čejková.

Muž byl vyzván k dechové zkoušce, při níž přístroj naměřil hodnotu 2,1 promile alkoholu v dechu. Muž strávil noc na protialkoholní záchytné stanici.

Starší z dvojice, který byl mezitím převezen do nemocnice, slovně napadal a atakoval nemocniční personál, přičemž se dožadoval propuštění.  I u něj byla provedena orientační dechová zkouška a naměřena hodnota 2,76 promile.

"Případem se nyní zabývají policisté z centra Plzně, kteří jej kvalifikovali jako výtržnictví a pokus o ublížení na zdraví a v současné době prošetřují veškeré jeho okolnosti," dodala Čejková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám