Hlavní obsah

Za Robertem Křesťanem, Druhou trávou a bluegrassem do vsetínského Domu kultury

Novinky, Klára Blažková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hudebním hostem vsetínského Domu kultury se v úterý 24. února od 19.00 hodin stane známý zpěvák Robert Křesťan za doprovodu kapely Druhá tráva, spolu s níž zazpívá a zahraje návštěvníkům koncertu v prostorách malého sálu DK.

Foto: archiv Druhá tráva

Robert Křesťan & Druhá tráva

Článek

Zpěvák, textař, básník, hráč na banjo, kytaru a mandolínu, tím vším je známa postava Roberta Křesťana. V současné době je součástí bluegrassové skupiny Druhá tráva s Lubošem Malinou.

Již na gymnáziu založil skupinu Trapeři, ve které hrál na banjo. První větší úspěchy slavil s brněnskými Poutníky, kteří se jeho příchodem dostali na špičku českého bluegrassu osmdesátých let. Skladby jako Panenka či Podobenství o náramcích ze supraphonského alba Poutníci (1987) zlidověly a Robert Křesťan se stal držitelem tří autorských cen festivalu Porta.

Po svém odchodu společně s Lubošem Malinou založil v roce 1991 Druhou trávu, se kterou následně vydal řadu kritikou i publikem ceněných alb nejen v Česku, ale i v USA, kam se každoročně vydává na koncertní turné. V anketě Bluegrassové asociace byl několikrát zvolen jako Zpěvák roku. V posledních letech se Robert Křesťan také profiluje jako překladatel americké prózy.

Kapela Druhá tráva, která poměrně pravidelně koncertuje také v USA, zahraje ve složení Robert Křesťan, Luboš Malina, Luboš Novotný, kontrabasista Tomáš Liška, kytarista Emil Formánek a bubeník Kamil Slezák.

Předprodej vstupenek probíhá v kině Vatra. Více informací na: www.dkvsetin.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám