Hlavní obsah

Za požár auta zřejmě může kuna

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pondělí 5. září krátce po sedmé ráno hořelo osobní auto v Rožnově pod Radhoštěm. Přivolaní hasiči dokázali vůz v rekordním čase uhasit. Nešťastný majitel spolu s vyšetřovatelem hasičů objevili vzápětí viníka, elektrické kabely zřejmě poškodila kuna.

Foto: archiv ZOO Praha

Kuny jsou škodná nejen v lese, důvodně se jich obávají i motoristé

Článek

"Na místo vyjela jednotka městských hasičů z Rožnova pod Radhoštěm s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru motorové části osobního auta zn. Citroen Berlingo," konstatoval mluvčí zlínských hasičů Ivo Mitáček s tím, že hasiči byli na místě minutu po ohlášení požáru.

Požár v přední části vozu byl bleskově lokalizován i uhašen. Hasičům se rychlým zásahem podařilo zabránit rozšíření plamenů do dalších části auta a interiéru. 

Na místo se vzápětí dostavil vyšetřovatel hasičů z Valašského Meziříčí, kterému majitel ohořelého auta vysvětlil možnou příčinu požáru. "Muž konstatoval, že ráno absolvoval několikaminutovou cestu do zaměstnání. Tam vůz odstavil a odešel, auto začalo hořet v průběhu pěti minut," dodal mluvčí.

Muž přiznal, že už nějakou dobou bojuje doma s kunami, které v motorovém prostoru hledají teplo. Vyšetřování ukázalo na poškození elektrických kabelů, které mohlo být příčinou vzniku požáru. Chlupatí vandalové způsobili škodu ve výši 90 tisíc.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám