Hlavní obsah

Za krásami Mallorky a východní Afriky se vydají účastníci besed v knihovně v Chotěboři

Novinky, Michaela Poláková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krásy východní Afriky a Mallorky odhalí besedy v Městské knihovně v Chotěboři - uskuteční se v pondělí 4. a 25. února.

Článek

Beseda Netradiční návštěva Mallorky se bude konat v pondělí 4. února od 16.00 hodin. Půjde o cestopisnou besedu s Jaroslavem Kreibichem, která se uskuteční v podkroví městské knihovny. Navštívíte krásy jednoho z největších Baleárských ostrovů – Mallorky.

Jméno těchto překrásných ostrovů bylo odvozeno od slova “baliarides”, což bylo označení pro domorodé vrhače kamenů, kteří se takto snažili ubránit ostrov před nepřáteli. Souostroví má dlouhou historii, vzniklo už před patnácti miliony let odtržením části pevniny od Pyrenejského poloostrova. Nejznámější jsou 4 největší ostrovy – Mallorca, Menorca, Ibiza a Formentera, další ostrovy nejsou obydleny. Celkový počet ostrůvků se však odhaduje asi na 150.

Za krásami východní Afriky – Expedice Mahali se zájemci mohou vydat v pondělí 25. února od 16.00 hodin. Besedou provede zájemce Tomáš Černohous, který měl už od dětství velký sen - podívat se do Afriky a ten sen si splnil. Společně s Oldřichem Smolou uskutečnil Expedici Mahali, během které navštívil Tanzanii, Rwandu, Ugandu a Keňu. O svém dobrodružství přijde osobně povyprávět. Beseda se uskuteční v podkroví městské knihovny. Obě besedy se budou konat ve společenské a kulturní místnosti v knihovně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám