Hlavní obsah

Z pěti loupežných přepadení byli obviněni tři mladíci

Novinky, Pavel Jaňurek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Začátkem listopadu tohoto roku začalo v obci Petrovice u Karviné docházet k loupežným přepadáváním. Případem se okamžitě začala intenzivně zabývat karvinská kriminálka a jejich nesnadná práce přinesla výsledek. Tím jsou tři zadržení mladíci.

Foto: Pavel Jaňurek

Ilustrační fotografie

Článek

Scénář byl vždy stejný. Násilníci na různých místech v obci Petrovice u Karviné zaútočili na ženy i muže s cílem zisku. Loupeží se dopouštěli od začátku listopadu buď jednotlivě, nebo společně, přičemž jejich agresivita každým dalším přepadením stoupala.

Policisté evidují celkem 5 obětí jejich řádění, přičemž se vždy jednalo o náhodné občany, kteří šli sami po některé ze silnic v obci. Z přepadení vyvázli okradeni a navíc se zraněními.

"Policejní komisař zahájil trestní stíhání pachatelů ve věku 20, 18 a 16 let. Všichni jsou viněni ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže. Dvacetiletému mladíkovi přibude trestní stíhání z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, jelikož řídil osobní vozidlo i přesto, že mu byl rozsudkem Okresního soudu v Karviné uložen zákaz řízení všech motorových vozidel do roku 2012," sdělila k případu policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

Dva pachatelé z trojice byli v minulosti již několikrát soudně trestáni. Nejmladší mladík zatím trestán nebyl.

"Na všechny tři státní zástupce podal návrh na jejich vazební stíhání. Soud tento návrh akceptoval a 5. prosince byli všichni tři převezeni do vazební věznice," dodala Viačková.

Dospělým násilníkům hrozí odnětí svobody na dva roky až deset let, v případě mladistvého to může být až pět let.

Reklama

Výběr článků

Načítám