Hlavní obsah

Z chátrajícího objektu v Novém Lískovci vznikne polyfunkční dům

Novinky, Zdeněk Drgáč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalá samoobsluha v Novém Lískovci, která zanikla stavbou nového objektu pro prostory supermarketu, našla po letech chátrání investora a s ním i budoucí využití.

Foto: Zdeněk Drgáč

Budova místo využití pouze chátrá.

Článek

Investora, společnost SAS develop Nový Lískovec, pro stavbu nového polyfunkčního domu schválilo zastupitelstvo městské části 25. ledna. Zasedání předcházela veřejná diskuzní schůzka přímo ve staré samoobsluze, kam přišlo přes 100 občanů projekt prodiskutovat. K dispozici byla kniha vzkazů, kde se jich sešlo sedmdesát. Ze všech návštěvníků diskuze pouze čtyři se zvolenou variantou přestavby nesouhlasili.

Dům by měl mít ve finální podobě pět pater nad úrovní stávajícího chodníku, a minimálně dvě patra pod úrovní chodníku. Stavba bude klást důraz především na bydlení, v objektu ale budou i komerční prostory k pronájmu. Počítá se např. s lékárnou, ordinací nebo restaurací a občané tak budou mít obchody a služby blíže k domovu. K nalezení zde bude i kontaktní místo Úřadu městské části, a také se sem přesune místní pobočka České pošty.

U objektu a v podzemní garáži bude celkově 113 parkovacích míst, čímž se odlehčí situace na jiných místech městské části, kde je momentálně o parkování nouze.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám