Hlavní obsah

Yalla Mladá Boleslav rozvíříla Dům Kultury

Novinky, Eva Shareefa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Taneční večírek Yalla přilákal do mladoboleslavské kavárny Felicie v Domě kultury příznivce bubnování, orientálních tanců a pořádající školy Shareefa. Divákům se představily skupiny i sólistky z Hradce Králové, Pardubic, z Mladé Boleslavi a nebo ze Sibiře.

Foto: Eva Shareefa

Yalla večírek Mladá Boleslav finále

Článek

Samotnému večírku Yalla předcházel seminář s Kateřinou Borovcovou, která v Mladé Boleslavi vyučovala styl tance zvaný raks sharky, choreografie se závojem. Ten navštívily pokročilejší tanečnice, které se chtějí v tanci stále vzdělávat.  

Samotný program večírku byl nabitý a velmi pestrý různými tanečními styly, originálními kostýmy a krásnými ženami. Čtyři bloky plné tanečních vystoupení byly prolnuty bubenickou formací, která zahrála tanečnicím i hostům večírku k tanci a poslechu. Dokonoce museli bubeníci i přidávat !

Taneční sólistky i skupiny zavítaly do Mladé Boleslavi z Lovosic, Litoměřic, z Prahy, z Jablonce nad Nisou, z Pardubic, z Hradce Králové, z Liberce a dokonce i ze Sibiře. Složení tedy bylo pestré, jakož i tance samotné.

Mezi sólistkami se představily tanečnice egyptského shaabi Eva Shareefa, orient pop s činelkami představila Kateřina Borovcová. Tanec vlasů khaleegy prezentovala Lenka Hornychová. Tribal dance fusion tančila Anička Hrochová a také Ayala Setara i Treize. Klasické raks sharky prezentovala Gabriela Mičánková a afghánský tanec divákům přiblížila ve veselém podání Iveta Petříková alias Naila. 

Moderní bollywoodský filmový tanec představilo duo studia Aisha Terka a Simona. A duet Bára Mólová a Treize představily tribal dance fusion Zeina.

Skupinově zatančily skupiny Aisha a Aisha family, jež měly připravené tance se závoji a také s vějíři. Skupina Najla přiblížila divákům gypsy dance, stejně jako frekventantky kurzů školy Shareefa, jenž zatančily ruský cikánský tanec. Skupina Isizwana rozproudila parket a prostředí kavárny svými činelkami, kolovými sukněmi, a rychlými otočkami stylu ATS. Elegantní i energické styly raks sharky přiblížily divákům skupiny Nour a také El Safa.

Do Španělska se mohli diváci přenést při vystoupení flamenka s šátky mladoboleslavské skupiny Layla Shareefa. Do Argentiny se mohly přenést při tanečním stylu tango bellydance s kloboučky tria Iga, Lída, Pavla. A lehce laškovně a v rytmu a stylu podobném electro swingu se představila také mladoboleslavská skupina Les Chats de cabaret, která využila jak kabaretních hůlek, tak klobouků.

Večírek přinesl divákům i tanečnicím mnoho novinek v oblasti orientálních tanců i mnohé z tradičních stylů. Pestrost a právě originalitu ocenili všichni účastníci večírku Yalla Mladá Boleslav.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám