Hlavní obsah

Workshopy a veletrh práce hostila Ekonomická fakulta v Ostravě

Novinky, Vendula Foldyna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Druhý ročník Veletrhu práce se konal ve středu 5. listopadu na Ekonomické fakultě Vysoké školy báňské – Technické univerzity Ostrava. Na setkání zástupců významných společností se zdejšími studenty se na workshopech představilo celkem sedm firem.

Foto: Vendula Holendová

Budoucí ekonomové na workshopu firmy KPMG.

Článek

Zatímco Česká spořitelna, Bonatrans Group, PWC a Lidl se zúčastnili poprvé, ostatní si své úspěšné loňské prezentace zopakovali: RWE, Allianz pojišťovna a KPMG.  

Kateřina Slaná, studentka třetího ročníku Ekonomické fakulty, zastupovala jako ambasadorka společnost  KPMG, která poskytuje služby v oblasti auditu, poradenství, daní a práva.

„Zprostředkovávám zde informace mezi firmou a studenty. Často se zajímají například o podmínky výběrového řízení, vše jim podrobně vysvětlím. Sama jsem se v prvním ročníku mého vysokoškolského studia zúčastnila v KPMG velmi přínosných workshopů a v budoucnu bych také ráda využila možnosti stáže,“ uvedla Kateřina Slaná.

V této firmě jsou totiž velmi populární a mnozí, kteří se jich zúčastní, se pak do KPMG vrací jako zaměstnanci.

„Studenti a absolventi Ekonomické fakulty VŠB-TUO jsou pro nás důležitým zdrojem pracovních sil. Často najdou uplatnění na ostravské pobočce auditu, není však výjimkou ani jejich působení v pražské nebo brněnské pobočce,“ uvedla Hana Borovičková z HR oddělení společnosti KPMG.

Veletrhu práce se zúčastnili zejména studenti třetích ročníků bakalářských oborů a čtvrtých i pátých ročníků oborů navazujících. Jejich početné účasti se rovněž těšila interaktivní prezentace společnosti Allianz.

„Tímto způsobem navazujeme kontakt s potenciálními partnery nebo budoucími pracovníky. Je velmi důležité poskytnout mladým lidem možnost získat praktické zkušenosti se zaměstnáním již během studia a vytvořit jim tak jakýsi mezistupeň mezi školou a pracovním prostředím. Následně je pro ně mnohem jednodušší rychle se zorientovat a najít si uplatnění,“ uvedl Tomáš Huber, oblastní ředitel Allianz pojišťovny.

Reklama

Výběr článků

Načítám