Hlavní obsah

Workshop ve zlínské nemocnici naučí zdarma péči o příbuzné s omezeným pohybem

Novinky, Dana Lipovská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nadační fond Zůstaneme doma nabízí pro zájemce, kteří doma pečují o příbuzné s omezeným pohybem, poslední workshop v letošním roce. Uskuteční se v pátek 7. prosince od 16 hodin přímo ve zlínské nemocnici. Akce je zdarma.

Foto: archiv KNTB
Článek

Seminář se uskuteční ve výukovém sále Centra klinické gerontologie v budově č. 48 v Krajské nemocnici T. Bati v čase 16:00 – 17:30 hodin.

„Zveme všechny, kdo chtějí pomoci při péči o příbuzného s omezeným pohybem v domácím prostředí. Zájemcům ukážeme, jak ošetřit nepohyblivého člověka, jak zvládnout polohování, správně vybrat a přiložit plenu či provést hygienickou péči, aniž by si sami způsobili problémy a bolesti páteře,” uvedla Kateřina Šmolková z nadačního fondu Zůstaneme doma.

Péče o nemocné v domácím prostředí bývá stále častější a jejich příbuzní jsou mnohdy bezradní.

„Měli jsme tady třeba mladou ženu, dlouhodobě se starající o maminku. Chtěla se naučit tzv. minipolohování, které je vhodné zejména na noc. Těšila se, že se konečně ona i maminka vyspí,” řekla Kateřina Šmolková a dodala, že účastníci seminářů si vyzkoušejí i různé skluzné podložky, které umožní posun těžkého člověka v lůžku bez větší námahy, nebo způsob, jak posadit pacienta z postele do invalidního vozíku.

Případné dotazy k setkání ve Zlíně je možné řešit na telefonu 606 739 607. Další seminář se uskuteční 15. února 2019.

Reklama

Výběr článků

Načítám