Hlavní obsah

Webové stránky měst a obcí Olomouckého kraje se znovu utkají ve Zlatém erbu

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomoucký kraj letos znovu chystá regionální kolo soutěže webových stránek a elektronických služeb měst a obcí Zlatý erb. Starostové se do něho mohou hlásit do konce ledna. Slavnostní vyhlášení výsledků proběhne v březnu, vítěze čeká postup do celostátního kola.

Foto: Ilustrační foto
Článek

Soutěž mající za cíl propagovat kvalitní elektronickou komunikaci veřejné správy letos vstoupí do svého 14. ročníku.

"Krajské kolo se uskuteční podeváté. O umístění jednotlivých přihlášených webů a služeb rozhodne porota složená ze zástupců Olomouckého kraje, neziskových organizací a novinářů," uvedl mluvčí Ivo Heger.  

Krajskou samosprávu bude v porotě zastupovat náměstek hejtmana Pavel Horák. „Jsem rád, že weby samospráv v posledních letech prodělaly obrovský skok vpřed a v řadě případů jsou plnohodnotným komunikačním kanálem s veřejností. Už se těším na novinky, které starostové a jejich kolegové za uplynulý rok připravili,“ konstatoval Horák.

Olomoucká porota Zlatého erbu bude hodnotit nejlepší webovou stránku města, nejlepší webovou stránku obce a nejlepší elektronickou službu. Součástí soutěže je také anketa, v níž hlasuje přímo veřejnost.

V loňském roce krajské vítězství a postup vybojovaly v kategorii nejlepší webové stránky města Zlaté Hory, nejlepší webové stránky obce měla podle poroty Lipová-lázně a nejlepší elektronickou službou byla Zimní údržba v Šumperku. Cenu veřejnosti si odneslo Rouské.

Reklama

Výběr článků

Načítám