Hlavní obsah

Wabi Daněk byl třešničkou na dortu třetího ročníku Podsedické facky

Novinky, Jiří Růzha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Festival Podsedická facka vstoupil v sobotu 29. června do svého třetího pokračování. Divákům se představil legendární Wabi Daněk a celá plejáda dalších countryových kapel a tanečních souborů.

Foto: Jiří Růzha

Podsedická facka III. - taneční skupina Lucarino Dance z DNS Čížkovice

Článek

Říkají si Podseďáci a občanské sdružení Pro-v-a-z-e-k, pocházejí z Podsedic, kde se již o nepaměti docela dobře fackovalo... Ovšem Podsedická facka aneb Country pohlazení je pouze o perfektní muzice a skvělém tančení, i když název trochu zavádí, opravdu se tam nefackuje.

Letošní, v pořadí již třetí ročník si udržel kvalitu nastavenou v minulém ročníku. Počasí bylo kapánek proměnlivé a občasné lehounké poprchávání nikomu neubralo na náladě. Ostatně pořadateli bylo pamatováno na dostatek přístřešků, aby nikdo nemusel moknout. K večeru se sice trošku ochladil, ale na kvalitě festivalu to vůbec neubralo. Občerstvení bylo skvěle zajištěno, pivo jak křen a ceny perfektní.

V pátek, v předvečer Podsedické facky, se vždy koná nějaký doplňující program. Ten letošní byl věnován vystoupení handicapovaných kapel a hudebních uskupení. Diváci si mohli poslechnout, co umějí a zpívají skupiny Křešičanka-Pustajka, Havrani, Bedňáci a Terezky. Hlavním hostem večera pak bylo uskupení Ivan Hlas Trio

V hlavním festivalovém dnu, sobotě, se během dne se v divácké soutěži představila řada regionálních folkových, countryových, westernových a bluegrassových skupin. Skupina RUMband z Podsedic, folkgrassová skupina Lást Kafe z Lovosic, country skupina Wodstolu, country skupina Petra Band z Lovosic, country skupina Pardálové z Chomutova, bluegrassová skupina Red Leaf z Úštěka a dámská skupina Od plotny skok z Litoměřic. Novinkou bylo vystoupení písničkářů Amelanchy a Jindy Kejaka, které se setkalo s velikým úspěchem. Na festivalu se také soutěžilo o cenu diváka. Tu v letošním roce vyhrála domácí skupina RUMband.

Muzika byla skvělá, ale festival dává prostory i na country tančení. V letošním roce se opět divákům představili staří známí. Country taneční skupina Medovina z Chomutova, country taneční skupina Bílý zajíc Libochovice, country taneční skupina složená z handicapovaných tanečníků, Lucarino Dance z DNS Čížkovice a nováček na country scéně domácí taneční skupina Be Free z Podsedic.

Perlou letošní Podsedické facky bylo vystoupení vzácného hosta. Nebyl jím nikdo jiný než autor známé Rosy na kolejích, Wabi Daněk. Ten zde zavzpomínal a zazpíval všechny své staré i nové hity a již zmíněnou Rosu na kolejích zpívalo celé hlediště.

Podsedická facka skončila a každý z téměř 400 návštěvníků si v srdci odnesl nějaký ten střípek písniček a malé pohlazení na duši, které nám tolik chybí v dnešním uspěchaném světě. Pořadatelům patří dík, a i když se určitě najde něco k budoucímu vylepšení, kdo byl, přijde na příští ročník určitě zase.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám