Hlavní obsah

Vyvezte tradiční výrobek Slovácka za hranice regionu

Novinky, Renáta Polišenská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chystáte se do zahraničí k rodině či přátelům a marně si lámete hlavu nad tím, jakým dárkem je potěšit? Máme pro vás tip – darujte Tradiční výrobek Slovácka.

Foto: Renáta Polišenská

Tradiční výrobek Slovácko

Článek

Nabídka výrobků označených známkou Tradiční výrobek Slovácka je opravdu široká – od krojovaných panenek a panenek ze šustí, přes košíky, opletené demižony či koštovky, malovanou tupeskou keramiku, tkané textilie či kroje a krojové součásti včetně bot, přes paličkovanou krajku, modrotisk až po kovářské práce. Nově získaly známku i krajové speciality jako medaři, bramborové patenty či slovácké koláčky. 

Projekt Regionu Slovácko Tradiční výrobek Slovácka vznikl již v roce 2008. Hlavním cílem projektu je podpora tradičních výrobců a jejich výrobků. V souvislosti s projektem byla zavedena značka Tradiční výrobek Slovácka, která zaručuje vysoce kvalitní výrobek, vyroben tradiční technologii s vazbou na tradice Slovácka. Nositeli značky je v současné době 35 výrobců a jejich řady se postupně rozšiřují.

Výrobky označené značkou Tradiční výrobek Slovácka můžete zakoupit v Městském informačním centru na Mariánském náměstí v Uherském Hradišti nebo v e-shopu www.tradicnivyrobek.cz, kde získáte i řadu dalších informací o tomto projektu.

S každým výrobkem darujete nejen kus Slovácka, ale hlavně kus slováckého srdce, protože řemesla se u nás na Slovácku dělají s láskou. 

Související témata:

Výběr článků

Načítám