Hlavní obsah

Vytrvalostní závod OSTRAVA Inline na Hlavní třídě v Porubě skončil úspěšně

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již druhý ročník závodu v inline bruslení na 12 a 24 hodin odstartoval 15. srpna 2015 ve 12 hodin starosta městského obvodu Ostrava - Poruba Petr Mihálik. V tu chvíli se na Hlavní třídě rozjeli zástupci družstev, kteří bojovali na trati 3050 m o ujetí co největšího počtu kilometrů. A dařilo se.

Foto: Josef Zajíc

OSTRAVA Inline 12/24 h. 15.-16.8.2015. Tým Luigino.cz před startem.

Článek

Na Hlavní třídě v Ostravě - Porubě, jako již tradičně, se pořádají inline bruslařské závody. Také v sobotu 15. srpna 2015 se sešlo 42 družtev a 25 jedntolivkyň a jednotlivců na akci OSTRAVA Inline, aby zdolali jízdu na 12 hodin, ti vytrvalejší jízdu na 24 hodin.

Závod na 12 hodin dojeli účastníci za bouřky a deště v sobotu ve 24,00 hodin. Vytrvalci pokračovali dále a svoji pouť ukončili již opět za slunečného a pěkného počasí ve 12 hodin v neděli 16. srpna 2015. V neděli po poledni se vyhodnotilo, který tým ujel v obou časových variantách nejvíce kilometrů v jednotlivých kategoriích - jednotlivci, dvoučlenné týmy (muži, ženy, mix) a šestičlenné týmy (muži, ženy, mix).

Z týmů, které se závodu OSTRAVA Inline 12/24 hodin zúčastnily, byl bezkonkurečně nejlepší tým LUIGINO.cz z Opavy.

"Jsme opavský oddíl, který je největším oddílem v tomto sportovním odvětví v České republice. Součastí  našeho týmu je také v současnosti nejlepší český reprezentant Ondřej  Suchý. Zde jsme měli čtyři týmy. Z toho tři byly na prvních místech a šestičlenný tým mužů obsadil druhé místo za špičkovým týmem KSB Liberec," krátce představil sportovní tým LUIGINO.cz trenér Jan Krejčiřík, který se svým kolegou Janem Jelínkem vyhrál kategorii dvojic.

"Letos se nám sešel dvojnásobný počet asi 150 jednotlivců složených do družstev dle vyhlášených pravidel. Závod proběhl za extrémních podmínek. Nejprve bylo horko, pak navečer a v noci přišel déšť, bouřka. V jednom okamžiku byl takový vítr, že nám to skoro unášelo stany. Pak už bylo hezky a všechno dopadlo dobře. Týmy a jednotlivci najeli spoustu kilometrů a v soutěži jednotlivců na 24 hodin pusunul rekordman Pavel Šimáček ze Slovenska svůj loňský rekord na 143 ujetých okruhů, což činí 436 km. Závod se tedy zdařil a budeme se těšit na další ročník," zhodnotil dvoudenní sportovní akci OSTRAVA Inline 12/24 hodin hlavní organizátor Martin Plecitý.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám