Hlavní obsah

Výstup s průvodcem na Lysou horu je rozšířen o doprovodný program

Novinky, Monika Konvičná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výstup s průvodcem na Lysou horu je velice zajímavou akcí, o tom se již přesvědčili sami účastníci.

Foto: BIC
Článek

Beskydské informační centrum již od roku 2012 pořádá pro širokou veřejnost komentované výstupy na nejvyšší vrchol Moravskoslezských Beskyd, a to pod názvem Lysohorská nej … aneb Co jste ještě nevěděli. Jednotlivé výstupy jsou pořádány v předem určených dnech letního období červen - září.

Letos moc počasí nepřálo, proto některé byly zrušeny. Ani ty výstupy, které se uskutečnily, neproběhly za nejlepšího počasí, což se odrazilo na účasti.

„Věřím, že v příštím roce bude přát počasí a zájem o tento produkt bude větší,” uvedla Dagmar Janovská z Beskydského informačního centra ve Frýdku-Místku. „Doporučujeme tento produkt zařadit do své nabídky také ubytovacím kapacitám, kdy své potenciální hosty jím mohou k návštěvě motivovat,” dodala Janovská.

Jako novinka byl na prázdniny zařazen výstupy pod názvem Lysohorská nej… aneb Po stopách zbojníka Ondráše. Jedná se o komentovaný výstup (na objednávku) s doprovodným programem. Vhodný je pro skupiny, zejména školních či jiných dětských kolektivů. Kromě průvodkyně doprovází skupinu také Lašský král se svým ozbrojeným doprovodem.

Tento výstup s programem lze absolvovat až na samotný vrchol Lysé hory, ale lze ho také podle věku dětí přizpůsobit a na přání upravit trasu. Tohoto produktu se letos účastnilo 88 dětí a měly skvělé zážitky.

Zájemci o skupinové výstupy se mohou hlásit v pobočkách Beskydského informačního centra Frýdek-Místek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám