Hlavní obsah

Vystoupení souboru Alexandrovci v Plzni mělo úspěch

Novinky, Jiří Sankot

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejznámější evropský armádní soubor Alexandrovci, který je z Ruské federace, zavítal v úterý 21. května v rámci svého evropského turné také do Plzně, kde v podvečer vystoupil v hale Home Monitoring Arény. Koncert začal v 19 hodin a navštívily jej tisíce diváků z Plzně a okolí.

Foto: Jiří Sankot

Hudební těleso souboru Alexandrovci

Článek

Letošní ročník evropského turné souboru Alexadrovci je zasvěcen devadesátému výročí založení hudebního tělesa. V rámci turné, jež se koná pod záštitou prezidenta republiky Miloše Zemana, navštíví soubor postupně devět měst České republiky. Plzeň byla po Praze, Brně a Liberci čtvrtým místem a v dalších dnech budou následovat ještě koncerty v Českých Budějovicích, Pardubicích, Olomouci a Ostravě.

Koncert Alexandrovců v hale plzeňského zimního stadionu nabídl známé ruské vojenské pochody, ale také folklórní vystoupení tanečního souboru v národních krojích, obdivuhodná sóla zpěváků, hru na balalajky nebo známé slovenské písničky Na tu svätú Katarínu a Išiel Macek do Malacek. Úvodní část koncertu doprovázela videoprojekce dokumentující historii Rudé armády v letech 1918 až 1945.

Mezi návštěvníky koncertu bychom našli občany všech věkových kategorií, a to zdaleka nejen z řad milovníků folklóru. Jednotlivé skladby přednesené ruským souborem sklízely během dvouhodinového vystoupení zasloužený obdiv. Na závěr svého plzeňského koncertu se Alexandrovci dočkali velkého ocenění, když diváci v aréně povstali a vyprovodili umělce dlouhotrvajícím potleskem.

Reklama

Výběr článků

Načítám