Hlavní obsah

Vystoupení Lenky Filipové na statku Bernard si fanoušci užili v pláštěnkách i pod deštníky

Novinky, Milan Hloušek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S obrovským zájmem fanoušků se setkal páteční koncert Lenky Filipové na statku Bernard v Královském Poříčí na Sokolovsku. Ačkoliv vystoupení pod širým nebem příliš počasí nepřálo, lidé se odradit nenechali a svoji oblíbenou zpěvačku přišli přivítat, i když předpověď slibovala déšť.

Foto: Milan Hloušek

Lenka Filipová vystoupila na statku Bernard se svojí dcerou Lenny.

Článek

Ta pro ně na oplátku připravila souhrn své dosavadní tvorby, hrála jeden hit za druhým a dopřávala posluchačům hudební bonbónky servírované společně se svými hosty - dcerou Lenny a klávesistou Jindřichem Konířem.

„Vítám vás na hudebním programu věnovaném kytarám, písničkám a mým milým hostům. Vždy jsem velice ráda míchala klasiku s kytarami. A proto zde dnes uslyšíte skladby od řady autorů, kteří psali muziku pro tento krásný hudební nástroj,“ usmála se do hlediště Lenka Filipová, pohladila struny své kytary a začala vyprávět skrze melodicky chytlavé písničky.   

Prvním hostem večera byla mladá písničkářka Lenny, která výborně doprovodila svoji matku na klávesy i při zpěvu nestárnoucích šlágrů. Během koncertu dostala prostor i pro své sólové vystoupení, kdy zazněla její hitovka You Are My Everything.

Příjemnou atmosféru podržel i další hudební host Jindřich Koníř. Ten při hře na klávesy vypadal, jako by s instrumentem přímo srostl. Jeho virtuózní umění diváky bavilo, a když se do nástroje naplno opřel, měnily se tóny v blahodárnou energii vstřebávanou ohromeným publikem.   

Když se nad statek Bernard přihnala černá mračna a začalo pršet, prokázali návštěvníci koncertu svoji prozíravost. Ti co zrovna neseděli pod střechou stodoly, rozevřeli deštníky nebo se oblékli do pláštěnek. Pak jim nevadilo, že je zkrápí pár kapek a užívali si pohodovou hudební sešlost. „Chtěla bych vám moc poděkovat, že jste za námi v tomhle počasí přišli. Máte výdrž, jste prostě úžasní. Jindro, zahraj něco rychlého, aby se ty dešťové mraky rozehnaly,“ pobídla svého kolegu Filipová.  

V programu zazněly písně z průřezu repertoáru Lenky Filipové, ale také upravené klasické skladby, ať již v sólovém provedení anebo v doprovodu hostů večera. Zazněly písně Zamilovaná, Věnování, Za všechno může čas, Málo mám či Strážný anděl. Písničku Mosty zpěvačka zařadila jako milou vzpomínku na svého kolegu Karla Zicha. „Moc mi chybí,“ řekla tiše. Postupně došlo i na skladby od velikána barokní hudby Antonia Vivaldiho nebo českého skladatele Milana Tesaře. Skvělou volbou byla i pecka od americké kytaristky Janet Robin.

Zájem o koncert ze strany fanoušků byl opravdu značný. Vstupenky byly rozebrány už během předprodeje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám