Hlavní obsah

Výstavou Ateliér Jiřího Trnky naposledy provází princezna Popelka a skřítek Matýsek

Novinky, Alexandra Kohoutová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Unikátní výstavní projekt Ateliér Jiřího Trnky na Chvalském zámku můžete naposledy vidět do této neděle 15. května. Otevřeno je denně od 9 do 17 hodin. V sobotu 14. května zájemce provede výstavami i zámkem půvabná princezna Popelka, v neděli 15. května nezbedný skřítek Matýsek.

Foto: Alexandra Kohoutová
Článek

Unikátní výstavní projekt Ateliér Jiřího Trnky na Chvalském zámku v Praze - Horních Počernicích odstartoval v lednu tohoto roku a nyní končí - už jen do 15. května můžete tuto nádhernou výstavu s loutkami, filmy a půvabnými animacemi vidět na vlastní oči.

Výstava představuje tvorbu světoznámého výtvarníka a filmaře Jiřího Trnky (1912 - 1969). Přes 300 originálních obrazů, loutek, plastik, ilustrací a grafiky je k vidění v působivých kulisách Trnkova výtvarného ateliéru.

Nadchne vás dobové filmové studio s možností vyzkoušet si práci animátora a režiséra loutkového filmu. Nedílnou součástí výstavy je Kinoautomat s promítáním filmů Jiřího Trnky, například Špalíček, Staré pověsti české, Osudy dobrého vojáka Švejka, Sen noci svatojánské či Árie Prérie.

O víkendu 14. a 15. května máte navíc jedinečnou možnost využít doprovodu půvabné princezny Popelky či rošťáka skřítka Matýska, kteří vás budou provázet výstavou i zámkem. Komentované prohlídky jsou zábavné, děti mohou plnit úkoly a odpovídat na otázky a rodiče se budou bavit s nimi.

Komentované prohlídky probíhají vždy po celý den od 10 do 17 hodin, začínají vždy v celou hodinu a trvají asi 40 minut. Po skončení prohlídky můžete ještě zůstat na výstavě, jak dlouho chcete.

V sobotu 14. května se koná Pohádková sobota s Popelkou a světem Jiřího Trnky a v neděli 15. května Pohádková neděle se skřítkem Matýskem a světem Jiřího Trnky.

Rezervace času prohlídky na tel. 281 860 130.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám