Hlavní obsah

Výstava Zdravě po Ostravě je k vidění ve foyer radnice na Prokešově náměstí

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prvním březnovým dnem začala ve foyer radnice města Ostravy na Prokešově náměstí výstava s názvem Zdravě po Ostravě s podtitulem Jak cestovat rychle, levně a bezpečně. Kam cestovat v Ostravě návštěvníkům poradí na pobočce Věž Ostravského informačního servisu, kde již od 4. března jezdí nový výtah.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 5.3.2017 Kampaň Zdravě po Ostravě. Výstava od 1. do 31. března2017

Článek

Výstava Zdravě po Ostravě prezentuje na deseti velkoplošných panelech hlavní principy stejnojmenné informační kampaně, kterou se město Ostrava snaží své občany a návštěvníky motivovat k tomu, aby před osobní automobilovou přepravou upřednostnili cestování po městě Ostravě veřejnou hromadnou dopravou.

„Jedním z velkých zdrojů znečištění ovzduší v našem městě je doprava. Kampaň Zdravě po Ostravě má cíl prezentovat veřejnosti možnosti alternativních druhů dopravy a seznámit je s jejich výhodami,” řekla náměstkyně primátora pro životní prostředí Kateřina Šebestová.

„Ke zlepšení kvality ovzduší v Ostravě můžeme přispět každý z nás svým chováním a aktivním přístupem. Lidé by neměli jen pasivně přihlížet, ale třeba i tím, že nechají auto doma a pojedou do práce tramvají, mohou alespoň malým dílem přispět ke zlepšení životního prostředí. Je na každém z nás jaký způsob přepravy zvolíme. A až to počasí dovolí, můžeme konečně sednout na kolo,” dodala Kateřina Šebestová.

Projekt Zdravě po Ostravě je spolufinancován Státním fondem životního prostředí České republiky a Ministerstvem životního prostředí. Výstava potrvá do 31. března 2017.

Nový výtah na Věž

Na pobočku Věž Ostravského informačního servisu lze vyjet novým, rychlým výtahem.

Výtah byl spolu s pobočkou uzavřen od 30. ledna. V průběhu pěti týdnů byl výtah demontován a vyměněn za nový se zvukovou informací, tlačítky s Braillovým písmem, novými dveřmi a řídící jednotkou. Provoz výtahu byl obnoven v pátek 3. března a obnovena byla i činnost pobočky Věž Ostravského informačního servisu (OIS). Náklady na výměnu byly 1,3 miliónu korun s DPH. Poslední výměna výtahu proběhla v roce 2000.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám