Hlavní obsah

Výstava ve Zlatém jablku potěší zlínské sportovce i fanoušky basketbalu

Novinky, Kateřina Martykánová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Historii Sportovního klubu basketbalu Zlín prezentuje výstava fotografií Zlín pod koši ve Zlatém jablku. V přízemí galerie obchodního centra je k vidění až do konce února. Zahrnuje i doposud neznámé a nepublikované informace z dob založení klubu.

Foto: OZC Zlaté jablko
Článek

Zmapovat historii zlínského basketbalového klubu od jeho založení a přehledně ji představit všem příznivcům. To bylo cílem organizátorů výstavy Zlín pod koši, kterou v těchto dnech mohou vidět návštěvníci Obchodního a zábavního centra Zlaté jablko ve Zlíně.

Podařilo se získat informace nové a překvapivé. „Bádáním v archivech a knihovnách jsme zjistili, co bylo zatím skryto nám i generacím našich předchůdců,“ uvádí za organizátory výstavy místopředseda Sportovního klubu basketbalu Zlín Zdeněk Mikel. „A sice to, že klub byl založen už v roce 1938 a slaví tak již 78 let,“ objasňuje.

Činnost zlínského basketbalového klubu i jeho největší úspěchy jsou takto uceleně představeny vůbec poprvé. Osm oboustranných panelů zaplněných historickými fotografiemi, historkami, vzpomínkami, zážitky a faktickými informacemi o zlínských basketbalistech si mohou návštěvníci Zlatého jablka prohlédnout až do konce měsíce února, kdy výstava končí.

Podrobněji jsou historie klubu i život jeho protagonistů popsány ve více než 300stránkové knize, které byla u příležitosti letošního výročí vydána a pokřtěna 5. února na slavnostním galavečeru. K prodeji je v recepci ubytovny a haly Zelené na Bartošově čtvrti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám