Hlavní obsah

Výstava tvorby dětí z Otakárku potrvá na mníšeckém zámku už jen do úterý. Přijďte se podívat

Novinky, Marie Charvátová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výstava zvaná Viditelná představuje na zámku v Mníšku pod Brdy výtvarné počiny dětí z výtvarné dílny Otakárek letos již počtvrté. Už v úterý ale skončí, a tak si o víkendu mohou návštěvníci spojit výlet do zámku s prohlídkou dětských prací.

Foto: Anna Čelouchová
Článek

Výtvarná dílna Otakárek pracuje v Mníšku vlastně už od roku 2003, a tak nejspíš můžeme říci, že se v něm vystřídalo již několik "generací" dětí mladšího i středního školního věku.

Věnují se různým tradičním i netradičním výtvarným technikám, kresbě, malbě, grafice i modelování. Jak ale praví vedoucí výtvarnice a lektorka Daniela Doubková, důležité je hlavně to, že se v dnešní době děti spolu setkávají, vzájemně komunikují, poznávají svět i sebe a rozvíjejí své dovednosti.

Otakárek už vystavoval nejen na mníšeckém zámku, kde to letos jistě nebylo naposled, ale také třeba na Skalce, na Dobříši nebo v Památníku Karla Čapka. Na zámku je výstava k vidění do úterý. Kromě ní je možno navštívit dvě prohlídkové trasy a o víkendu také prohlídky pro děti, Kouzelné sklepení nebo Panenky v historických kostýmech.

Reklama

Výběr článků

Načítám