Hlavní obsah

Výstava nejlepších staveb Plzeňského kraje se otevřela v Dobřanech

Novinky, Hana Kulawiaková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Putovní výstava fotografií staveb přihlášených do soutěže Stavba roku Plzeňského kraje dorazila do Dobřan. Všech 28 soutěžních stavebních děl včetně hodnocení odborné poroty, nominací i vítězů je tu k vidění do 16. prosince.

Foto: DOMINIK CENTRUM SERVIS s.r.o.

Výstava ke Stavbě roku Plzeňského kraje v Dobřanech

Článek

Výstava konaná k letošnímu 15. ročníku soutěže Stavba roku Plzeňského kraje 2017 na fotografiích připomíná oceněná stavební díla i nominace na vítězný titul. Expozice zahrnuje všechny stavby přihlášené do soutěže i jejich hodnocení odbornou porotou. Představuje i Stavbu století Plzeňského kraje, jíž byl veřejností zvolen zimní stadion v Plzni.

Fotografie jsou vystaveny v prostorách zdravotního střediska v Dobřanech, tř. 1. máje 1300, od 20. listopadu do 16. prosince.

Město Dobřany do soutěže přihlásilo revitalizaci areálu FC Dobřany, která byla odbornou porotou nominována na titul Stavba roku Plzeňského kraje 2017 v kategorii sportovních a volnočasových staveb.

„Stav areálu hřiště už vyžadoval rekonstrukci. Město Dobřany do ní vložilo 30 milionů korun, díky nimž mohla vzniknout novostavba s klubovnou a šatnami pro fotbalisty, nové hlavní a tréninkové hřiště a také dětské hřiště,“ řekl starosta města Dobřany Martin Sobotka. „Pro diváky byla vybudována nová tribuna a stánek s občerstvením.“

„Nominaci na vítězný titul porota udělila za komplexní přístup k obnově areálu fotbalového hřiště,“ řekl předseda odborné poroty Miloslav Michalec. „Jeho dominantou je vkusně řešená dvoupodlažní novostavba zázemí sportoviště s hledištěm pro 150 diváků. Přestavba nezapomněla ani na dětské hřiště či drobnou stavbu pro prodej populární dobřanské zmrzliny,“ doplnil.

Výstava ke Stavbě roku Plzeňského kraje 2017 putuje napříč plzeňským regionem a má celkem šest zastávek. Dosud navštívila Kdyni, Město Planá, Klatovy a Plzeň. Z Dobřan bude pokračovat do své poslední zastávky v Dýšině.

Související témata:

Výběr článků

Načítám