Hlavní obsah

Výstava Múzy mezi květinami na zámku v Litomyšli

Novinky, Zdeňka Kalová

Státní zámek Litomyšl otevřel novou návštěvnickou sezónu 2019 voňavou květinovou výstavou Múzy mezi květinami. V roce 2019 zámek slaví řadou doprovodných akcí 20. výročí zapsání zámeckého areálu v Litomyšli do seznamu světového dědictví UNESCO.

Foto: Zdeňka Kalová

Divadelní sál z květinové výstavy Múzy mezi květinami na zámku v Litomyšli

Článek

Od 6. 4. do 22. 4. 2019 renesanční sály v přízemí zámku v Litomyšli vyzdobila tradiční jarní květinová výstava s názvem Múzy mezi květinami. Květinová aranžmá a floristické objekty byly inspirovány v roce 2019 antickými múzami a antickým uměním. V něm hledali vzory také umělci podílející se na výzdobě litomyšlského zámku od renesance přes klasicismus až po současnost. Návštevníci uvidí sál květinově divadelní, roztančený, vědecky laděný nebo milostný. Výstava je součástí oslav 20 let od zápisu zámku v Litomyšli na seznam světového dědictví UNESCO.

Součástí výstavy je proto také představení výtvarných návrhů ze soutěže na výzdobu nové lunetové římsy, plánované na severní straně zámku v rámci projektů obnovy památky.  

A trochu praktických informací o výstavě: výstava je přístupná od 6. 4. do 22. 4. 2019, vždy od úterý do neděle od 10 do 16 hodin. Každý otvírací den nabízí zámek také krátké komentované prohlídky výstavy se začátky vždy v 11:30 a 13:30. Na Velikonoční pondělí 22. 4. 2019 bude mimořádně otevřeno i v pondělí. Poslední možnost prohlídky výstavy je vždy hodinu před zavírací hodinou. A pozor ... výstavní sály v přízemí jsou bezbariérově přístupné!

Reklama

Výběr článků

Načítám