Hlavní obsah

Výstava kreslených vtipů Pavla Kantorka „Vánoce v Ústí nad Labem“

Novinky, Barbora Horešovská

Spolek InGarden za podpory města Ústí nad Labem pořádá sváteční výstavu kreseb Pavla Kantorka – „Vánoce v Ústí nad Labem“, která bude probíhat v prostorách Domu kultury od 28. listopadu 2015 až do 8. ledna 2016. Záštitu nad výstavou převzala primátorka města Ing. Věra Nechybová.

Foto: Barbora Horešovská

Jeden z obrázků výstavy

Článek

K zhlédnutí bude vystaveno přes 80 velkoformátových tisků a tisků originálních kreseb, které se dotýkají nejrůznějších témat lidského bytí.

Jak Pavel Kantorek tvrdí, Češi mají jedinečný smysl pro humor: „Český humor je otevřený a dá se říct neomezený. Češi mají vynikající smysl pro humor, milují černý humor, který na Západě není tak populární.“ Návštěvníci si tak s humorem mohou osvěžit významné historické okamžiky, nahlédnout pod pokličku nejrůznějších profesí a s nadhledem se ponořit do složitostí lidských vztahů.

Ke koupi bude také nově připravený Adventní kalendář s výběrem nejlepších vtipů Pavla Kantorka, katalogy výstav.

Profesor Pavel Kantorek je nejen uznávaným humoristou, ale také vědcem, který se zabývá studiem vesmíru a času. Sám  propojení vědecké a humoristické kariéry považuje za přirozené: „Vědec musí mít smysl pro humor a naopak - humorista by měl znát logiku.“

Školící centrum InGarden je výhradním zástupcem autorských práv Pavla Kantorka v  České republice. Jeho tvorbu přibližuje pomocí výstav a prodejem tisků a dalších předmětů spojených s autorovou tvorbou. Více informací najdete na www.ingarden.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám