Hlavní obsah

Výstava humoristy Pavla Kantorka v parku v Královské oboře

Novinky, Barbora Horešovská

Třetí ročník humoristické výstavy v parku v pražské Královské oboře se nese v duchu humorných kreseb Pavla Kantorka a navazuje na předchozí výstavy, které byly velice úspěšné a podle ohlasů oblíbené. Výstava je otevřena od 14. květny a potrvá do 29. června.

Foto: Barbora Horešovská

Obrázek z výstavy

Článek

Za finanční podpory MČ Praha 7 a ve spolupráci s Magistrátem hl. města Prahy pořádá spolek InGarden výstavu pod širým nebem, která oživuje prostor dětského hřiště Kaštánek.

Návštěvníci hřiště mohou shlédnout 60 velkoformátových tisků, z toho 40 tisků je starších oblíbených vtipů z celé tvorby. Nově je výstava obohacena o 20 tisků s tematikou vědy a bádání. Výstava je zaměřena především na školou povinné děti a jejich doprovod, kteří se mohou přesvědčit, že věda a bádání mají i jedinečný humorný podtext. Pavel Kantorek uměl skvěle pootočit perspektivu, se kterou vnímáme běžné situace, a divák tak může na chvilku opustit tíhu každodennosti a od srdce se jí zasmát.

Pavel Kantorek (1942-2017) nebyl jen kreslíř, ale zejména byl vědec. Svůj život zasvětil teoretické fyzice a výzkumu času, kterému se věnoval na Rayendsově univerzitě v Kanadě. O své kreslířské tvorbě říkal: „Vtipy mě napadají v době, kdy řeším nejsložitější problémy časoprostoru, zabývám se složitými rovnicemi. Zahlédnu směšnou situaci v době, kdy je mozek unaven, jako by hledal způsob, jak si odpočinout. Náhle se objeví zkratka, kdy jsou k sobě přiřazené zdánlivě nesouvisející situace a najednou to v mozku klikne, zrodí se vtip a hlava dostane nový přísun energie.“ 

Spolek autora zastupuje již od roku 2010 a propaguje jeho tvorbu pomocí výstav a prodejem tisků či originálních kreseb a dalších předmětů spojených s autorovou tvorbou.

Reklama

Výběr článků

Načítám