Hlavní obsah

Vysokoškolskou aulu v Ostravě zaplnily roztleskávačky a mažoretky

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aula Vysoké školy báňské - Technické univerzity Ostrava se v sobotu 7. prosince od rána do odpoledne zaplnila soutěžícími roztleskávačkami a mažoretkami. Rada dětí a mládeže Moravskoslezského kraje - RADAMOK zde pořádala Mezinárodní nepostupovou soutěžní přehlídku mažoretek a roztleskávaček Tornádo 2013.

Foto: Josef Zajíc

Soutěž mažoretek TORNÁDO 2013 v Ostravě. 7.12.2013. InSPORTline Vítkov

Článek

Děvčata, dívky a slečny se na pódiu snažily pochodovat, tančit a pohybovat v rytmu hudby a hlavně stejně, aby všechny pro porotu tančily jako „jedna žena”.

Je pravdou, že hůlka občas spadla, nebo letěla mírně jinam, ale celek byl krásný a z publika se vždy linuly souhlasné hlasy, ječení, pískání, skandování. Rodiče nadšeně tleskali.

Hlavní organizátor soutěže Jan Dudek, předseda RADAMOK, byl spokojen. Produkční Mgr. Barbora Říčanková sdělila, že se zúčastnilo 396 dětí a 32 vedoucích.

Mezinárodní nepostupové soutěže se zúčastnily dívky v kategorii roztleskávačky mladší a starší. V soutěži mažoretek byla soutěž rozdělená do kategorií: mažoretky děti, mažoretky junior a mažoretky senior, mažoretky miniformace mladší a miniformace starší.

Roztleskávačky starší vyhrál klub Magic cheers, mladší BabyČiperky Havířov.

V kategorii mažoretky děti vyhrál klub Sveet Roses Opava, mažoretky junior High Roses Opava a mažoretky senior Mažoretky Petra Studénka.

Miniformace mažoretek mladších vyhrál klub Mažoretky Petra Studénka a starší inSPORTline Vítkov.

Vždy po soutěži jednotlivých kategorií rozhodčí vyhlásily výsledky a týmy obdržely medaile a diplomy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám