Hlavní obsah

Vysočanský pohár získali ragbisté Pragy

Novinky, Petr Skála

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čeští ragbisté letos na jaře nadstavbovou část své nejvyšší soutěže extraligy hrají ve dvou skupinách. Ta silnější se nazývá TOP 6 a o mistrovský titul v ní usilují i tradiční soupeři Sparta a Praga. Vítěz derby získává navíc pohár předávaný radními z Prahy 9, a proto má utkání zvláštní atmosféru.

Foto: Petr Skála

I tento útok Sparty v derby ragbyových celků z Prahy 9 skončil neúspěšně

Článek

 "Víte, kdyby se nehrálo o Pohár, tak by utkání bylo jako každé jiné. Takhle je o derby větší zájem našich příznivců. Se Spartou máme mnoho společného. Třeba naše hřiště jsou od sebe vzdálena jen pár stovek metrů a navíc máme v dosahu Rokytku, do které občas spadnou odkopnuté míče," poznamenal před utkáním kapitán  Pragy Petr Čížek.

"Těším se na setkání s bývalými hráči obou klubů v hledišti a na pěkné ragby, které očekávám od obou celků," zval na derby předseda RC Sparty Praha Miloš Sluše.

Klíčový zápas 2. kola TOP 6 měl dramatický průběh. Praga obhajující podzimní výhru nad Spartou a Pohár začala zostra. V půli vedla dílem kopáče Petra Čížka a dílem pozorné obrany 16:10.

Zvrat nastal až v samotném závěru. Nejdříve se  Petr Čížek při odkopu trefil do hráče soupeře a Vojtěch Tlapák tak přišel snadno k pětce, když najednou před sebou a ještě v brankovišti viděl poskakující míč. Ovšem dvě minuty před koncem za stavu 32:29 pro Spartu prošel kolem pomezní čáry křídelní útočník Pragy Tomáš Forst, pokopl si míč směrem do brankoviště Sparty, kde jej také položil.

Praga vyhrála Pohár Prahy 9 a důležité utkání, které oba předsedové Zdeněk Žák (Praga) a Miloš Sluše (Sparta) hodnotili jako dramatické a líbivé. "Hráli jsme odpovědně a navíc vyšly všechny kopy Petrovi Čížkovi, který získal pro svůj tým 21 bodů," měl jasno po utkání kouč Pragy Eduard Krützner mladší.

"Patnáct bodů z trestných kopů - to byl trest za chyby a přestupky. Praga využila všeho, co se ji naskytlo," přiznal po utkání trenér Sparty Petr Michovský. Soutěž je však na začátku a do červnového semifinále zbývá ještě každému týmu osm utkání.

Sparta Praha - Praga Praha 32:36 (10:16) pětky 4:3 * Body: Benda 10, Vokrouhlík 10, Krejčí 7, Tlapák 5 -  Čížek 21, Forst 10, Caldaroni 5 * Rozhodovali: Štuksa, Haitman, Breburda.

Další utkání TOP 6: Slavia Praha - Tatra Smíchov 29:22  (19:17), Dragon Brno - RC Mountfield Říčany 8:20 (0:8).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám