Hlavní obsah

Vyhlídkovou věž ostravské Nové radnice zdolávali závodníci

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zprostředkovatelská agentura ChrisFromParis založená v roce 2004 Chrisem Delattrem, Francouzem žijícím od roku 2003 v Olomouci, zorganizovala již druhý závod v roce 2014. Po Plzni se stala cílem pro závodníky vyhlídková věž Nové radnice v Ostravě, která má nejvyšší radniční věž v ČR.

Foto: Josef Zajíc

Run- Up - Ostrava 12.9.2014

Článek

V pátek 12. září žilo Prokešovo náměstí v Ostravě před Novou radnicí hudbou, tancem, sportem a zábavou. Organizátoři z Agentury ChrisFromParis připravili běhy do schodů pro nejmenší děti, starší děti, žákyně a žáky. Do schodů běhali juniorky, junioři, dospělí a senioři.

Tradiční závody se v Ostravě konaly po závodě v Plzni (27. června) a před posledním mistrovstvím v běhu do schodů, které se bude konat 27. září v Olomouci. 

Velký běh po 465 schodech na radniční věž, která ční do výšky 85,6 metru, byl zorganizován pro kategirii Elite Run-Up. Do stejného cíle běželo i osm čtyřčlenných týmů s bizarními názvy jako například Neškodní jedinci, Bajkerky!!! - šlapky sobě, Jaguár, Land Rover, Hasiči bombarďáci a další. Pro kategorii Open Run-Up připravili pořadatelé kratší trasu, která končila v Ostravském informačním servisu.

Ve večerním finále běhu Elite Run-Up se utkalo sedm nejrychlejších žen a 16 mužů.

Nejprve startovaly ženy, kde se na schodech odehrával velký boj mezi Zuzanou Krchovou a Lucii Gruchalovou. Obě doběhly zcela vyčerpané. Zvítězila Zuzana Krchová, která do 465 schodů vyběhla v čase 2:29,96 min. Lucie Gruchalová obsadila druhé místo v čase 2:27.27 před třetí v pořadí Terezou Šádkovou - 2:51.78. Na dalších místech se umístila Petra Šnapková -2:59.47, Jana Jeřábková - 3:03,29, Iva Pachtová - 3:12.41, Lenka Rudolfová - 3:13.46.

Ihned po ženách se na trať pustili muži. I oni dobíhali zcela vyčerpaní - také proto, že někteří běželi kromě svého závodu jednotlivců ještě závod za tým a pokud postoupili do finále, běželi potřetí.

Zvítězil Tomáš Maceček z Pearl izumi týmu v čase 1:52,37. Na druhém místě v čase  těsně za ním se umístil Pavel Holec- 1:53.01 před třetím Pavlem Hrdinou - 2:01.38. Do šestého místa se prosadili: Karel Ketner - 2:05.89, Michal Bitala - 2:05.98 a Matěj Šafran - 2:05.44.

Přes studenější a v závěru i deštivé počasí byli závodníci povzbuzováni obecenstvem - a to jak při startu, tak na vyhlídkové věži ostravské Nové radnice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám