Hlavní obsah

Výběr mladších plavců TJ Slavie Chomutov zazářil v Kolíně

Novinky, Miroslav Volf

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 6. října, kdy starší plavci TJ Slavie Chomutov vyrazili na Podzimní cenu do Litoměřic, se pro změnu výběr těch mladších plavců vydal na Podzimní cenu do Kolína.

Foto: Miroslav Volf

Plavci TJ Slavie Chomutov s trenérem Tomášem Slabihoudem

Článek

Trenéři Jaroslav Jezbera a Tomáš Slabihoud přivezli do Kolína tým 10letých plavců v sestavě Eliška Dvořáková, Michaela Malinová, Alice Richtrová, Kamila Slabihoudová, Filip Jezbera, Karel Pěnkava a Jakub Kindl. Tým doplnil 9letý Matěj Volf. A nebylo plavce, který by si domů z Kolína nepřivezl diplom a drobnou cenu.

Pro malou skupinku plavců byl zájezd do Kolína velice úspěšný, jelikož se jim podařilo přivézt neuvěřitelných 24 cenných kovů - 5 bronzových, 4 stříbrné a 15 zlatých. Kolínu a dalším dvaadvaceti plaveckým klubům z celé ČR tak o sobě dali pořádně vědět.

Každý z borců startoval ve čtyřech individuálních disciplínách a ve dvou štafetových závodech na 4 x 50 m polohový závod a 4 x 50 m volným způsobem.

V kategorii 10letých borců se jednoznačně nejlépe dařilo Filipu Jezberovi, který jako jediný dokázal všechny své čtyři starty přetavit ve vítězství. Filip plaval 50 m a 100 m volným způsobem a 100 m znak a polohový závod.

V počtu zlatých stupňů vítězů mu šlapala na paty Eliška Dvořáková, ta zvítězila v disciplínách 50 m volným způsobem a znak a 100 m prsa. Na 100 m volným způsobem se ale musela spokojit „jen“ se stříbrem.

Další dva zlaté kovy přidal skvělý prsařský talent Karel Pěnkava, když zvítězil v obou prsařských disciplínách na 50 i na 100 m. Svá vítězství doplnil 4. místem na 100 m polohový závod a 5. místem na 50 m volným způsobem.

Třemi umístěními na bednách se blýskla stále se zlepšující Alice Rychtrová, které se podařilo získat stříbro na 50 m volným způsobem a dva bronzy na 50 m znak a 100 m volným způsobem. Na 100 m znak skončila jen těsně na čtvrté příčce.

Zbývající plavci v kategorii 10letých si přivezli domů po jednom cenném kovu z individuálních disciplín. Stříbro si přivezla Kamila Slabihoudová za 100 m polohový závod. Kuba Kindl se spokojil s bronzem za 50 m prsa. Stejně tak brala bronz Michaela Malinová, ale v disciplíně 50 m volným způsobem.

Jediným naším zástupcem v kategorii 9letých byl Matěj Volf, ale ani ten nezahálel a ve všech svých startech se dokázal probojovat na stupně vítězů. Zlatý byl na 50 m motýl a 100 m volným způsobem, stříbrný na 50 m volným způsobem a bronzový na 100 m polohový závod.

Všichni naši plavci navíc přidali další zlaté kovy za vítězství ve všech štafetových závodech v kategorii ročníků 2002. Jak děvčata, tak chlapci startovali ve štafetových závodech na 4 x 50 m polohový závod a 4 x 50 m volným způsobem a pokaždé s velkým náskokem před svými soupeři zvítězili.

Hned následující sobotu 13. října vyrážejí plavci TJ Slavie Chomutov na další závody. Plavci ročníků narození 2001 a starší na Litvínovský pohár do Litvínova a plavci ročníků narození 2002 a mladší na Sokolovského kapříka do Sokolova.

Celkové výsledky ke stažení zde

Celkové výsledky ke stažení zde Výsledky plavců TJ Slavie Chomutov ke stažení zde

Celkové výsledky ke stažení zde Výsledky plavců TJ Slavie Chomutov ke stažení zde Fotogalerie ze závodů k prohlédnutí zde

Fotogalerie v plném rozlišení (301MB) ke stažení zde

Reklama

Výběr článků

Načítám