Hlavní obsah

Vstupenky na hudební Skuteč už za měsíc

Novinky, Matěj Zelinka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stalo se tradicí, že festival Tomáškova a Novákova hudební Skuteč zahájí na přelomu listopadu a prosince předprodej vstupenek. To se nemění ani v letošním roce. Pochopitelně však 16. ročník v termínu od 17. března do 12. května 2019 nabízí zcela nový program.

Foto: Matěj Zelinka

Tomáškova a Novákova hudební Skuteč

Článek

Před dvěma lety se ve Skutči představili poprvé a jejich koncert měl takové ohlasy, že je opět přivítáme. Řeč je o Filharmonii Bohuslava Martinů a Igorovi Ardaševovi. Zdaleka ovšem nepůjde o opakování. Místo jednoho klavíru budou na pódiu dva a v Souboji klavírů se na něm utkají manželé Igor a Renata Ardaševovi. Se souborem Variace a Otakarem Brouskem ml. v městském muzeu přivítáme jaro.

Na skok do Paříže se podíváme společně s Komorní filharmonií Pardubice a Chanson Triem Coucou. Dětské a mládežnické pěvecké sbory budou tradičně soutěžit O cenu Vítězslava Nováka. Opera nabídne pohádkový příběh a okouzlující hudbou W. A. Mozarta - s Kouzelnou flétnou přijedou až z Moravského divadla Olomouc.

Dubnový program zahájí nejklasičtější balet, jaký lze na jevištích vidět. Labutí jezero ve Skutči zatančí soubor Severočeského divadla Ústí nad Labem. Poté se přesuneme do Chrasti, kde na koncertě s názvem Sólo pro region vystoupí Chrudimská komorní filharmonie a pěvecké sbory Slavoj a Rubeš a představí tvorbu autorů, kteří dali skutečskému festivalu jméno.

Překrásný kostel v Luži přivítá mužské vokální kvarteto Q Vox. Pokud vám je jméno souboru povědomé, tak doplníme, že jde o zpěváky, kteří propůjčili své hlasy rockovým velikánům v několika dosud uvedených koncertech na zimním stadionu. Prožít Noc v Benátkách budeme moci díky operetě v provedení Divadla F. X. Šaldy Liberec.

Malá noční hudba rozezní skutečský kostel a zahájí květnovou část programu. Na stoupající oblibu hudby z filmů reagujeme zařazením koncertem Fantasy filmové hudby se skladbami z filmů Harry Potter, Pán prstenů, Piráti z Karibiku a mnoho dalších v podání Filmové filharmonie. Po úspěchu v loňském roce se festival vrací i do evangelického kostela v Proseči, tentokrát s Recitálem Jiřího Stivína. A ještě jednou se podíváme na zimní stadion. Festivalovým návštěvníkům, kteří si přáli muzikál, vycházíme vstříc koncertním projektem Filharmonie Hradec Králové s Yvettou Blanarovičovou nazvaným Muzikály z Broadwaye. A na závěr šestnáctého ročníku budou moci diváci sledovat virtuositu houslisty Pavla Šporcla a Gipsy Way.

Ve středu 28. listopadu 2018 míří do prodeje nejprve cenově zvýhodněné abonentky a od pondělí 3. prosince 2018 pak startuje předprodej vstupenek na jednotlivé koncerty a představení. Vzhledem k předvánočnímu času se často stávají cenným vánočním dárkem.

Více informací získáte na stránkách hudebni.skutec.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám