Hlavní obsah

Vstup povolen jen nejotrlejším divákům, uherskohradišťské kino zve na hororovou noc

Novinky, Lenka Durďáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hrůza, děs, trocha krve a lidské maso… Právě takovou nabídku, vysloveně pro otrlé diváky, si přichystal páteční večer 27. února v Kině Hvězda v Uherském Hradišti. Ti úplně otrlejší mají možnost absolvovat všechny tři nabízené snímky za sebou.

Foto: archív MKUH

Hororová noc

Článek

První je na řadě film E. A. Poe: Podivný experiment z prostředí domu pro duševně choré a drastických způsobů léčby viktoriánského období. Téma děsivé samo o sobě, a co teprve, když se ukáže, že si ředitel a ústřední psychopat vyměnili role…

Následovat bude premiéra na Ukrajině natáčeného českého filmu Ghoul. Skupina dokumentaristů se snaží zpracovat období hladomoru v 30. letech a v jejich hledáčku se začíná objevovat pojem Čikatilo – jeden z nejzvrácenějších zločinců a kanibala.

Načatý večer bude ideální zakončit pokračováním Ženy v černém: Anděl smrti. Příběh skupiny školáků, kteří z válečného Londýna „uniknou“ do zdánlivě opuštěné zchátralé rezidence na vsi.

Na podrobnosti jsme se zeptali ředitele Městských kin v Uherském Hradišti, Josefa Korvase.

Hororovou noc pořádáte letos poprvé?

Ano, ale nabídka tohoto žánru je poměrně bohatá, každý měsíc jde do kina odhadem 3 – 5 žánrových titulů, takže je uvádíme i formou jednotlivých projekcí. Nicméně myšlenkou spojit několik titulů do jednoho hororového večera a noci jsme se začali zabývat už na konci minulého roku. A upřímně dodávám, že nás předběhli kolegové v Uherském Brodě. To jen pro úplnost.

Co vás k rozhodnutí vedlo?

Věříme prostě, že podobné filmy mají fanouškovský potenciál a že dramaturgie jednoho naplněného večera může vytvořit i jakési spiklenecké prostředí plné strachu, obav, ale i vzájemného setkání. Jinak návštěvnost hororových titulů není úplně zanedbatelná, vzpomínám si například, že hitem loňské zimy byl titul Anabelle, na který nám přišlo někdy i 150 a více diváků na projekci.

Bude-li akce úspěšná, plánujete pokračování?

Určitě.

Plánujete k této noci nějaké doprovodné aktivity? Např. podávání Bloody Mary nebo něco v tom duchu?

Děkujeme za tip. Masky či jiné ozdoby necháme na návštěvnících samotných, ale o speciálních drincích se jdu hned poradit s vedoucím kinokavárny.

Hororový pátek 27. 2.

E. A. Poe: Podivný experiment ve 17.45 hodin

E. A. Poe: Podivný experiment ve 17.45 hodin Ghoul ve 20.00 hodin

E. A. Poe: Podivný experiment ve 17.45 hodin Ghoul ve 20.00 hodin Žena v černém 2: Anděl smrti ve 21.30 hodin

Vstup na libovolné 2 nebo 3 hororové filmy za zvýhodněné vstupné.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám