Hlavní obsah

Vsetín patřil jazzovému festivalu

Novinky, Klára Blažková

V sobotu 12. října se již po dvacáté šesté konal v domě kultury Vsetínský jazzový festival, kde vystoupili přední čeští i zahraniční interpreti jazzu, swingu i blues.

Foto: Jiří Pernica

Hlavní hvězdou festival byl zpěvák Ondřej Ruml.

Článek

Na uplynulou sobotu vyhlásila vláda České republiky státní smutek v souvislosti s úmrtím nejznámějšího českého zpěváka všech dob, mistra Karla Gotta. Hned v úvodu festivalu tak všichni přítomní návštěvníci uctili památku zesnulého umělce minutou ticha.

Večerem provázel zkušený moderátor a rozhlasový redaktor Aleš Benda. Brazilec Adriano Trindade rozehřál přítomné energickými latinskoamerickými rytmy ve znamení samby, po nichž vystoupil excelentní Ondřej Ruml se šlágry Osvobozeného divadla v nových hudebních aranžmá.

Tento všestranný zpěvák a hudebník spolupracuje s mnoha významnými českými umělci. Je to velice muzikální člověk se zálibou v jazzu, swingu, funky a bluegrass stylu. Byly to právě aranže známých písní Ježka, Voskovce a Wericha, kterými Ruml spolu se svým quintetem zaujali veřejnost i kritiky. O závěrečnou festivalovou tečku se postaral Petr Beneš Quartet.

Příští ročník svátku jazzu ve Vsetíně je plánován na sobotu 17. října 2020.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám