Hlavní obsah

Všechny poháry pro vítěze zůstaly v Kadani

Novinky, Václav Vlasák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Kadani se již posedmé uskutečnil závod ve služební kynologii. Všechny poháry pro vítěze si odnesl Radek Holý a jeho pes Ory, kteří zastupovali Městskou policii Kadaň.

Foto: Václav Vlasák

Třikrát vystoupal na stupínek nejvyšší Radek Holý a jeho pes Ory. Pohár pro celkového vítěze mu předal Jindřich Drozd, ředitel Městské policie Kadaň.

Článek

Od pátku 11. do soboty 12. května probíhal v Kadani, především v areálu základní kynologické organizace, 7. ročník závodu ve služební kynologii O Kadaňský pohár. Do celkového hodnocení se započítalo 14 závodníků z osmi organizací. Další startovali mimo soutěž. Tyto závody pořádal Sportovní klub Městské policie Kadaň ve spolupráci se Základní kynologickou organizací Kadaň.

Letošní ročník si připsal jedno prvenství. Poprvé se na soutěži představila žena. První psovodkou v historii závodu se stala Hana Jelínková se psem Albert z Městské policie Slaný. A nevedla si špatně. „Celkově skončila na 4. místě s celkovým počtem 473 bodů,“ prozradil ředitel soutěže Jindřich Albrecht.

Jak upřesnil, závod byl rozdělen do dvou částí. Do poslušnosti a do obrany. „Poslušnost se skládala z 10 disciplín a bylo možno celkově získat maximálně 100 bodů. Obrana se skládala z 8 disciplín a bylo možno celkově získat 500 bodů. Z celého závodu bylo možno získat 600 bodů,“ dodal Albrecht.

Ve velmi dobrém světle se představili domácí psovodi. Radek Holý a jeho pes Ory vyhráli obě dílčí soutěže a i celý závod. Na druhém místě v obraně skončil Pavel Hovorka s Kronem, „S celým průběhem soutěže i dosaženými výsledky jsem spokojen,“ krátce zhodnotil oba dny Jindřich Drozd, ředitel Městské policie Kadaň, který předal ceny soutěžícím a poděkoval organizátorům.

Výsledky:

Poslušnost: 1. Radek Holý a pes Ory z MP Kadaň - 90 bodů, 2. Daniel Suchopar a pes Luca z MP Praha - 86 bodů, 3. Pavel Černý a pes Pram z VS Horní Slavkov - 84 bodů.

Obrana: 1. Radek Holý a pes Ory - 441 bodů, 2. Pavel Hovorka a pes Kron z MP Kadaň - 419 bodů, 3. David Trauč a pes Ronny z MP Ústí nad Labem - 417 bodů.

Celkové pořadí: 1. Radek Holý a pes Ory z MP Kadaň - 531 bodů, 2. David Trauč a pes Ronny z MP Ústí n. L. - 498 bodů, 3. Jiří Rotsch a pes Caro z MP Praha - 480 bodů.

„Dík patří sponzorům, kteří přispěli ať finančně, nebo darem. Poděkování patří také všem, kteří se podíleli na přípravě, organizaci a uskutečnění tohoto závodu,“ dodal Jindřich Albrecht.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám