Hlavní obsah

Vrchol na Ronšperku ve Stříbře je osazen panoramatickou tabulí

Novinky, Martina Sihelská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hornicko-historický spolek ve Stříbře si může do kroniky zapsat další velké plus. Na vrcholu Ronšperku ve Stříbře totiž díky spolku přibyla nová panoramatická tabule zobrazující a popisující cíle viděné ze zdejší vyhlídky. Tabule se veřejnosti slavnostně předávala 19. července.

Foto: Petra Trávníčková, Fotoexpres Stříbro

Panorama

Článek

Čtvrteční slavnostní předání se však nakonec nekonalo přímo na místě, neboť pár minut před patnáctou hodinou se strhl prudký déšť a velký vítr. Účastníci tak byli donuceni rychle se přemístit do klidných prostor hornického skanzenu.

Tam se však dozvěděli o tomto skutku více. "Věříme, že tabuli hned vandalové nezničí a toto místo se stane hojně navštěvované. Už mockrát jsem si všiml, když jsem byl na stadiónu, že nahoře jsou lidé a že se tam často dlouho zdrží a kochají se vyhlídkou. V podstatě máme hned za červenou lávkou velký kus přírody a do všech stran je kam se vydat. Máme nově opravenou Křížovou cestu s kapličkami, cyklostezku, kolem jsou zastavení u štol, a nyní i možnost pěkné vyhlídky," uvedl Karel Neuberger.

K jeho slovům se přidal i starosta města Stříbra Bohuslav Červený. "Naše město má bezesporu velkou výhodu v tom, že hned za branou náměstí se nachází velký park, který postupně vede k řece a za do přírody za Červenou lávkou. Máme tak přírodu hned u města. Byl bych rád, kdyby se nám podařilo i pěkně upravit park, pokusíme pro jeho úpravu získat finanční prostředky," uvedl starosta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám