Hlavní obsah

Vraťte se do Stínadel s Rychlými šípy ve Šlapanicích

Novinky, Eva Chytková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již od začátku června probíhá v prostorách Muzea Brněnska ve Šlapanicích výstava Rychlé šípy - Vzhůru do Stínadel! Starší i mladší mohou spolu s partou Mirka Dušína zažít nové dobrodružství.

Foto: Eva Chytková

Komiksy Rychlých šípů

Článek

Ve dnech od 1. června do 2. října probíhá výstava o Rychlých šípech a jejich duchovních otci Jaroslavu Foglarovi ve Šlapanicích u Brna. Výstava návštěvníky zanese do nitra Stínadel. Starší návštěvníci zavzpomínají na svoje mladá léta. K vidění je mnoho ukázek komiksů, létající kolo, časopisy a nechybí ani ježek v kleci.

Zkrátka nepřijdou ani menší návštěvníci. Dětem je umožněna interaktivní hra s hádankami, která je provede výstavou, imitace klubovny Rychlých šípů, kde jsou umožněny různé hry. Všechny děti také dostanou za usilovnou práci odměnu. Celá výstava je provázena zvukovými nahrávkami a videem. 

Počátky a Jaroslav Foglar

Výstavní prostory také seznámí se spletitými životními cestami spisovatele Jaroslava Foglara. Načrtne jeho život, počátky jeho kariéry, účast ve skautu a první knihy.

Co Foglara vedlo k vytvoření známých postav? Zda Rychlé šípy opravdu existovaly? Na to se bude snažit výstava odpovědět. Ve Šlapanicích se na vás těší Mirek Dušín, Jarka Metelka, Jindra Hojer, Červenáček a Rychlonožka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám